Der er blevet arbejdet på højtryk i den gamle sporvognsremise, der fra tidlig torsdag åbnede dørene til byens nye, store bibliotek. Foto: Martin Sørensen

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

København får nyt stort bibliotek

MIDT I EN LÅNETID. Her til morgen åbnede Københavns nye store bibliotek i en tidligere sporvognsremise og som en del af Nørrebrohallen. Biblioteket er et stort et-rums bibliotek, der skal have plads til alle.

NYT BIBLIOTEK: Torsdag morgen blev dørene åbnet til det nye store bibliotek i forlængelse af Nørrebrohallen.

Her er de 32.000 bøger fra biblioteket på Bragesvej flyttet ind i nye rammer i forlængelse af cafeen.

Åbning af Nørrebro Bibliotek

Torsdag morgen i regnvej åbnede Nørrebro Bibliotek dørene til de nye lokaler i Nørrebro Hallen. Video: Martin Sørensen

Det nye bibliotek er åbnet i den tidligere sporvognsremise, og har blandt andet en stor børneafdeling, aktivitetslokaler og en læsepyramide, hvor man blandt andet kan sidde i forbindelse med højtlæsning, børneteaterforestillinger og lignende arrangementer.

Trods regnvejr og skyer til åbningen gav de store vinduer masser af lys fra oven og fra de store vinduer ud mod Den Røde Plads.

Åbning af det nye bibliotek på Nørrebro. Foto: Martin Sørensen

En af de ting, som fremtidens biblioteker i særdelshed skal er, at skabe fællesskaber i lokalområdet, og derfor er de åbne lokaler nøje planlagt og indrettet.

Allrede når man kommer til Den Røde Plads, kan man gennem de store vinduespartier se, at der ligger et bibliotek. Bogreolerne tårner sig op.

Åbning af det nye bibliotek på Nørrebro. Foto: Martin Sørensen

Der er også indrettet flere end 100 studiepladser og med både børneafdeling, studepladser og kulturarrangementer forventer Københavns Kommune mindst 1000 besøgende om dagen.

Det begyndte altsammen til tonerne fra Star Wars temaet og meget sigende var den allerførste gæst på biblioteket et lille barn i følgeskab med sin far.

Åbning af det nye bibliotek på Nørrebro. Foto: Martin Sørensen
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Kim Sjøgren spiller i Højskoleforeningen

Kunstner udstiller menneskeskæbner på Dybbølsgade