Thyge Enevoldsen.
Thyge Enevoldsen. - Foto: Martin Sørensen

Det skal være lettere at få en plejebolig

…Debat

Thyge Enevoldsen (Ø)

Formand for Ældre- og Omsorgsudvalget

SVAR: Det forløb som Louise Thorup beskriver for hendes moder havde med hjemmehjælpen er, som borgmesteren skriver i sit svar, ikke acceptabelt og det private firma, som har stået for hjemmehjælpen, er derfor også blevet bedt om en redegørelse for forløbet.

Ældre- og Omsorgsudvalget vil efter ferien diskutere denne redegørelse, for det er vigtigt at sikre, at hjemmehjælpen lærer af hvad der er sket. Er der sket fejl, skal i sikre at de ikke sker igen.

Louise Thorup kritiserer også at moderen ikke blev visiteret til en plejebolig. Her peges der på et alvorligt problem, som vi lokal desværre ikke kan løser fuldt ud. Vi har faktisk tidligere på Frederiksberg, på et forslag fra Enhedslisten, haft en ordning, hvorefter borgere som var fyldt 85 kunne bede om og få en bolig på et af kommunens plejecentre.

Det viste sig at være en billig tilbud, fordi, indrømmet, borgerne ikke står i kø for at komme på plejecenter.

Desværre viste det sig, at ordningen var ulovlig. Derfor er kodeordet i dag om en borger er ’selvhjulpen’ og kan klare sig i egen bolig med den fornødne praktiske hjælp.

Lokalt vil jeg foreslå at vi (igen) kigger på, om der konkret kan lægges mere vægt på træthed, depressioner, ensomhed og social isolation i visiteringen.

Men vi vil i Enhedslisten, også i Folketinget forsøge at få ændret kommunernes muligheder for at indføre en ordning, som den vi altså tidligere har haft på Frederiksberg. Altså at det skal være rettighed at kunne blive visiteret til et plejebolig, hvis man f.eks. er fyldt 90 år.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Kunstner udstiller menneskeskæbner på Dybbølsgade

Søndag 29. september åbner den nye metrolinje Cityringen.

Datoen er sat: Københavns nye metrolinje åbner 29. september