Operafestivalen var noget af et tilløbsstykke i Kødbyen sidste år. Torsdag aften er der igen skønsang på Flæsketorvet.
Operafestivalen var noget af et tilløbsstykke i Kødbyen sidste år. Torsdag aften er der igen skønsang på Flæsketorvet. - Foto: Olafur Steinar Gestsson/CPH Opera Festival (PR)

Like 👍

Smægtende skønsang: Torsdag er der gratis opera i Kødbyen

Når CPH Opera Festival sætter musikken fri torsdag 1. august, markerer arrangørerne samtidig de ti første år med opera til alle med gratis opera på Flæsketorvet.

I de kommende ti dage vil byen genlyde af smægtende sang og virtuose arier, når den tiende udgave af CPH Opera Festival finder sted.

Fejringen af tiårsjubilæet begynder allerede torsdag aften ved den store åbningskoncert i Kødbyen. Operafestivalen har skaffet den slovakiske mesterdirigent Oliver von Dohnányi, en række fremragende sangere, et storklingende kammerkor og et sublimt symfoniorkester til Flæsketorvet på Vesterbro for at opføre operaen Rusalka af Antonín Dvořák.

Rusalka er også kendt som ‘Den lille havfrue-operaen’, fordi dens historie låner fra H.C. Andersens forunderlige eventyr.

Radiovært Mathias Hammer præsenterer, skuespiller Thure Lindhardt binder handlingen sammen, og ligesom tilløbsstykket i fjor bliver den udendørs opera- og orkesterkoncert i Kødbyen gratis. Så gør dig og dit selskab en tjeneste: Duk op i god tid, anbefaler arrangørerne. Klapstole kan lejes, og forfriskninger kan købes.

Se hele det omfattende program for festivalen på operafestival.dk

PLUK FRA PROGRAMMET

  • Operettebåden sejler de fleste af festivaldagene rundt i Københavns kanaler. Om bord vil Lisbeth Kjærulff og Bo Kristian Jensen synge populære operettetoner fra bl.a. ‘Flagermusen’, ‘Sommer i Tyrol’ og såmænd også ‘Lady og vagabonden’.

  • Sort/Hvid og CPH Opera Festival har taget livet af forførernes forfører, når Mozarts ‘Don Giovanni’ bliver forvandlet til en musikdramatisk dødsmesse i nyfortolkningen ‘Don Juan’. I alt spiller Don Juan ti gange i løbet af august på teatret i Staldgade.

  • Tivolis store operadag lørdag 3. august præsenterer en bred vifte af operaens mange ansigter: Fra traditionel kinesisk opera – over Operacyklens hit’n’run-opera – til stemmeakrobatik fra den allerøverste skuffe

  • Mandag til torsdag 5.-8. august er der morgensang ved Torvehallerne. Vært på morgensangen er radiovært og pianist Mathias Hammer, som udvælger fællessangene og tager udvalgte medsangere med på råd.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

‘Jeg har alt at vinde – intet at tabe’

Gratis OCR træning i Bellakvarter