Byggeri på Solbjerg Parkkirkegård.
Byggeri på Solbjerg Parkkirkegård. - Foto: Heidi Engelund

Sur 😠 Like 👍

Venligboliger til studerende og flytninge klar til november

Roskilde: Der bygges med lynets hast på Solbjerg Parkkirkegård på Roskildevej 54. Venligboligerne skal være nyt hjem for studerende og flygtninge, der flytter ind omkring 1. november.

Det er Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB), der står bag byggeriet af de 41 boliger, som ligger tæt på Den grønne Sti og Veteranhjemmet.

Venligboligerne er hver på 33 m2 og skal deles af to personer, der får eget værelse og fælles stue, køkken, bad og terrasse. Der er også et fælles vaskeri i afdelingen.

Boligerne er indrettet som delebolig for to personer, der kan være to studerende eller to flygtninge, som finder hinanden gennem en mentor- og buddyordning.

Huslejen kommer til at ligge på 2.500 kroner om måneden for hver beboer.

Det er ONV Arkiteter og 2+1 Idébureau, der står bag boligerne.

Alle boligerne er røgfrie. Der opføres tre bygninger på hver tre etager.

Det er FFB, der står for udlejningen af halvdelen af boligerne, og kommunen der står for udlejningen af resten til flygtninge.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Illustration af Urbanplanen efter renoveringen.

Renoveringen af Urbanplanen udskydes i fire år

Nu åbner graffitivæggen endelig