- Foto: Amager Bladet.

Brev fra bladet: Der kommer en god løsning…

Hvad er prisen for Dragørs selvstændighed? Det er indtil videre en velbevaret hemmelighed.

MAN KAN NÆSTEN HØRE EKKOET fra tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun i 2011 forklarede, at »der kommer en god løsning i morgen« i forbindelse med regeringens stærkt kritiserede forslag om en betalingsring i København. I Dragør lyder de samme toner fra flertallet i kommunalbestyrelsen. Kommunens kassebeholdning er på vej i minus, og sker det, så vil Dragør komme under administration af Indenrigsministeriet. Det er sket før. Tidligere tiders økonomiske storme er stilnet af ved at sælge ud af arvesølvet og slække på et i forvejen højt serviceniveau.

Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti afviser både den konservative gruppeformand Kenneth Gøtterup og byrådskandidater fra Det Radikale Venstre, når de hævder, at økonomien er på katastrofekurs, og at det kun er et spørgsmål om tid, før et tvangsægteskab med nabokommunen Tårnby er en realitet.

»Vi vil hellere tage debatten og de svære beslutninger nu end at have dem presset ned over hovederne senere,« lyder det fra de radikale byrødder. Men den debat er hverken borgmester Eik Dahl Bidstrup (V), Allan Holst (S) eller Morten Dreyer (DF) interesseret i. De sidder på et folkeligt mandat til at varetage Dragør-borgernes interesser bedst muligt. I deres optik er der styr på økonomien. Den kræver blot et par justeringer hist og her for at kompensere for stigende udgifter inden for blandt andet det sociale område.

Hvilke konsekvenser venter borgerne? Ja, indtil videre er det en velbevaret hemmelighed. Og det er så den pris borgerne må betale for, at demokratiet – kommunalvalget – har sammensat byrådet som det ser ud i dag – med den mindst mulige flertalskombination til at styre Dragør i lyst og nød.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Drømmer du om at blive viet på toppen af BLOX, så har du chancen 31. august.

Sig ja ved københavnske vartegn: Bliv gift på toppen af Amager Bakke eller BLOX

IT-Universitetet: 1577 ansøgere, 400 kom ind