Like 👍

En hyldest til Sydhavnen: Den sidste perle i København

KÆRLIGHED TIL BYDELEN. Camilla Christensen fra Sydhavnen læste vores reportage hvor avisens nye redaktør Jesper blev vist rundt i bydelen, og sendte denne flotte og hjertevarme hyldest til Sydhavnen.

SYDHAVNEN: Det er helt unikt, det vi har her…. Miljøet omkring Stejlepladsen og Fiskerhavnen. Det er svært at indfange og vanskeligt at beskrive.

Havnen er en smeltedigel af arenaer med forskellig funktion.

Der er et kreativt og levende miljø, et arbejdende miljø, et miljø med plads til udpræget forskellighed. Inklusionen lever på sit højeste her og alle små drømme kan realiseres.

Alle respekterer hinanden og hjælper hinanden. Her findes “galleri Sydhavn”; altså en betonmur, hvor unge grafittikunstnere udtrykker sig på fineste vis. Det er altid spændende at gå forbi muren langs Stejlepladsen og se, hvad den sidste kunstner har fundet på.

Her er der plads og rum til, at de unge kan udtrykke kunstnerisk frit.

Bor småt, og helt tæt

I havnen og rundt om Stejlepladsen bor folk med høj indkomst og høj uddannelse side om side, med mennesker med lav uddannelse og lav indtægt.

Fælles for alle, som bor omkring Stejlepladsen og Fiskerhavnen er, at vi bor småt og helt tæt.

Forskelligt for alle som bor her er, hvordan de sparsomme kvadratmeter er indrettet. Nogle har mange moderne bekvemmeligheder mens andre benytter sig af de mange velfungerende klubhuse og deres faciliteter.

Her er plads til misbrugeren, som ikke har andre steder at tage hen og han bliver samlet op, hvis han “vælter”.

Folk som er stået af pga psykiske eller fysiske mén har et sted her, hvor de er en del af et fællesskab, når de kan og har behov. Der bliver sendt restemad og aflagt tøj m.m. mellem naboer og dem som trænger, får en hjælpende hånd. Det er vores helt eget lille sociale økosystem.

Vil gerne dele vores perle med resten af verden

Vi vil gerne dele vores perle med resten af verden. Vi ser et stigende antal besøgende fra hele byen, ja fra hele landet, som kommer for at bruge området og få del i stemningen her i havnen.

De mennesker, som kommer her søger blandt andet det mystiske, det lidt hemmelige og skæve samt naturen og rummeligheden. Mange filmset opsøger også miljøer i og omkring havnen fordi det er så unikt. Vi ser institutioner på tur, løbeklubber, filmstuderende, arkitektstuderende, biologistuderende i felten, fugleinteresserede, folk på skovtur, fotoklubber, sejlere, folk der vil bade med mange, mange flere….

Naturen spiller en afgørende rolle

Folk som bor her omfavner præmissen om, at havnen er for alle og at forskelligheden er i højsædet. Endvidere er man nødt til at kunne bo småt og meget tæt på hinanden.

Ligesom naturen spiller en afgørende rolle for området, så spiller erhvervet og de små værksteder også en helt afgørende rolle for miljøet og stemningen i havnen.

Havnen er først og fremmest en del af et erhvervsområde, hvor nogle har valgt at bo.

Folk der bor her imødekommer den larm og andre udfordringer der måtte følge med livet blandt skabende værksteder og erhverv af forskellig art. Høj og lav, erhvervsdrivende, sejlklubber, husbåde og dem som bare har brug for et sted at være.

Klondyke

Nogen kalder Stejlepladsen og Fiskerhavnen for noget værre rod og slum, nogen kalder det grimt, nogen kalder det Klondyke…. men lige midt i alt dette findes det uhåndgribelige. Det som netop eksisterer på grund nærheden med vandet og friheden og vildskaben på Stejlepladsen.

Her opfattes rodet, som nye muligheder, her ser og mærker man naturen, langsomheden, horisonten, luften, lyset….alt det der tilsammen giver mulighed for realisering af drømme og fællesskaber. Netop alt det, som nu er truet og som forsvinder, hvis der bebygges helt uden hensyntagen til det allerede eksisterende.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Stella Polaris folder sig ud i Frederiksberg Have 3. august.

Chill ud med Stella Polaris

Der blev kigget og vurderet i tøjbunkerne på Christianshavns Torv i torsdags, hvor flere fik byttet sig til nye klæder.

Fodbad og tøjbyttemarked: Aktiviteter giver nyt liv til torvet