Årets hyggeligste havefest: Nu skal den flotteste rose kåres

VALBYPARKEN. Rosenkåring, guidet rundtur i temahaverne og rockmusik er bare noget af det, der er på programmet, når »Fokus på haven & Rosenkåring« løber af stablen i Valbyparken.

HAVEFEST: Er du til haver, blomster og musikalsk underholdning under åben himmel? Så må du hellere slå et smut forbi Valbyparken søndag 4. august, for traditionen tro afholder Københavns Kommune havefesten ’Fokus på haven & Rosenkåring’, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Det hele starter kl. 11 i Rosenhaven, hvor du kan stemme på de tre smukkeste roser indenfor kategorierne en rød, gul og hvid rose. Herefter tælles stemmerne sammen, og kl. 15 afslører arrangørerne, hvilke roser der løber med titlerne som årets smukkeste roser.

Mens stemmerne bliver talt op, vil der være mulighed for at gå på opdagelse i temahaverne, hvor du blandt andet kan møde landskabsarkitekt Jane Schul, der fortæller om den dynamiske have.

Samtidig arrangerer Dahliaselskabet en kåring af de smukkeste dahliaer i haven af samme navn, og krydderurtekonerne Nielsen og Nielsen byder sammen med Ishtar – ’de etniske rødstrømper fra Blågårdsgade’ – på lækre smagsprøver under overskriften ’Et strejf af Mellemøsten’.

Du kan også starte dagen med en guidet rundvisning i temahaverne med landskabsarkitekt Helle Nebelong, som tilbage i 1996 designede masterplanen for de 17 cirkelrunde haver.

Rock og klassisk

Efter du har overværet kåringen af årets roser, skruer bandet ’Gasoline’ op for rockmusikken. Her vil bandet, der består af fem kvinder, sætte strøm til Gasolins udødelige sange.

Hvis du derimod er til klassisk musik, ruller CPH Opera Festival heldigvis også forbi på ’Operacyklen’, der spiller på den runde plads for enden af Hammelstrupvej midt mellem Rosenhaven og Temahaverne. I Rosenhaven kan du desuden opleve Trine og Josefine Opsahl, der spiller på harpe og cello.

Fuld fart på kælkebakken

Derudover vil der også være kreativ workshop for børnene, som kan bygge deres helt egen mini-have. Foran Rosenhaven er der desuden indrettet en kælkebakke, hvor legesyge sjæle kan mærke suset i maven midt i sommervarmen.

Det er gratis at deltage i arrangementet.

Volupta dolum fuga

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

På skyggejagt på Assistensen

Mød Fabiola og en familie, der har samme navn som blommer