En cyklist på Platanvej.
En cyklist på Platanvej. - Foto: Martin Sørensen

Kaos i sigte på Platanvej

…Debat

Astrid Skotte

Platanvej 22

FREMTIDSPLANER: Beboere på vejene omkring Platanvej står i kø for at råbe op om, at hele områdets trafik skal føres gennem Platanvej. Ud over biler i begge køreretninger skal Platanvej også lægge asfalt til to buslinjer, der skal køre i døgndrift.

Med åbning af metroen bliver gaden desuden et trafikalt knudpunkt med mange bløde trafikanter. Vejen er med de mange højhuse samtidig en af de tættest befolkede på Frederiksberg med behov for p-pladser.

Mens nabo-vejene ifølge mange af deres beboere skal skånes for anden trafik end beboernes egne køretøjer, så skal ALT proppes ind på Platanvej. Forhåbentlig kan kommunens byplanlæggere godt se, at det ender i trafikalt kaos omkring den nye metrostation, hvis både busser, biler, cyklister, varevogne til Madkulturens Hus og vejens egne beboere skal kunne komme (sikkert) gennem vejens smalle passage ved Frederiksberg Allé. Husk på, at der også skal være plads til busstoppesteder, cykelstier og cykelparkering omkring metroen.

Der er kun ét argument for at tillade gennemkørende bil-trafik på Platanvej: at nabovejene slipper for bilerne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Så er der igen mulighed for at lave egne designs og arkitektur.

Arkitektur og design for børn

Der var højt humør da Københavns rosévin blev præsenteret for CityAvisen af Ulrik Falktoft fra winedrop.dk, John Hansen fra KCC og Christian Hincheldey fra Perchs.

Endelig: København får sin helt egen rosévin