Isam B. skriver ramadan-sang til højskolesangbogen

En ny højskolesangbog skal afspejle samfundet i dag, og derfor har Højskolesangudvalget inviteret Isam B. til at komme med sit bud på en sang, der giver sangbogen et nutidigt præg. Det er blevet til en ramadan-sang.

fællessang: En mere urban og nutidig udgave af Højskolesangbogen er på vej. Til at hjælpe med at give den et nutidigt præg har Højskolesangudvalget inviteret en række sangskrivere, heriblandt Isam Bachiri, bedre kendt som Isam B.

»Der blev arbejdet med mange forskellige temaer, blandt andet regnbuefamilier og udfordringerne med klimaet. Man prøvede ligesom at fange diversiteten i samfundet,« siger Isam B.

Han var ikke i tvivl om, hvad hans bidrag til Højskolesangbogen skulle handle om. Den skulle handle om det fastende København.

»Det var vigtigt for mig at få noget mere by ind i højskolesangbogen, for hvor meget by er der egentligt i den? Derfor var det en vigtig sang for mig at skrive,« siger Isam B.

»Mange tror, at ramadanen bare handler om at faste. Men ramadanen handler om at lægge låg på sin appetit og arbejde med sig selv. Ramadanen bruges til at få renset ud. At få arbejdet med de problemer, man måtte have indeni. Ordet ramadan betyder ’samle på lys’, og man siger, at kroppen faster, men sjælen spiser,« fortæller Isam B., som selv er muslim og fastede under den seneste ramadan.

Nydelse at synge sammen

Sangskriveren, der selv bruger Højskolesangbogen, når han underviser i kor på VerdensBørn Grundskole i Emdrup, synes, der er noget helt særligt ved at synge sammen med andre.

»At synge sammen skaber magi og fællesskab. Det er ren nydelse,« siger han med et smil og tilføjer, at han oplevede det på samme måde i rap-gruppen Outlandish, som han brød igennem med.

Hans bidrag til den nye højskolesangbog er skrevet i samarbejde med tre andre sangskrivere, nemlig Nana Jacobi, Anders Greis og Özcan Ajrulovski.

»Det var virkelig fedt at komme ind i et forum af sangskrivere og poeter, som brændte for faget. I musikindustrien handler det meget om metervarer, hvor man får at vide ’kom nu, time is money’,« siger Isam B.

Det er den 19. udgave af højskolesangbogen, der er under udarbejdelse. Bidragene fra sangskriverne skal nu vendes, debatteres og synges, før sangudvalget i 2020 melder ud, hvordan Højskolesangbogens 19. udgave kommer til at se ud.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Der var højt humør da Københavns rosévin blev præsenteret for CityAvisen af Ulrik Falktoft fra winedrop.dk, John Hansen fra KCC og Christian Hincheldey fra Perchs.

Endelig: København får sin helt egen rosévin

Håb om at kunne bruge flere kommunale kroner næste år