Ældre hygger med Didde Gutfelt fra Biblioteket Frederiksberg. Hun fortæller om gamle dage.
Ældre hygger med Didde Gutfelt fra Biblioteket Frederiksberg. Hun fortæller om gamle dage. - Foto: Martin Sørensen

Hjælp: Østervang er løbet tør for frivillige

EFTERLYSNING. Plejehjemmet Østervang på Godthåbsvej mangler frivillige, der har tid og lyst til at besøge beboerne eller tage dem med på tur i bussen.

FRIVILLIGE: Måske bor familien på den anden side af jordkloden eller der er slet ingen familie tilbage.

Sådan er situationen for nogle af beboerne på plejehjemmet Østervang på Godthåbsvej.

Derfor efterlyser demenskoordinator på Østervang Mette Schantz folk fra Frederiksberg eller nærområdet, der har tid og lyst til at komme på besøg hos beboerne.

»Vi mangler frivillige, der har tid og lyst til at være besøgsven eller bare trille en beboer i kørestolen eller læse højt af avisen,« forklarer hun med et smil.

Lån bussen

Faktisk står det så skidt til med manglen på frivillige på Østervang, at der slet ikke er en eneste.

»Vi har beboere, som gerne vil en tur i svømmehallen, gå en tur eller bare drikke en kop kaffe med et andet menneske. Det er helt op til den frivillige,« siger hun.

Plejehjemmet Østervang ejer en bus, som de frivillige er velkomne til at låne og trille en eller flere beboere en tur i, og så kræver det kun almindeligt kørekort at køre den, oplyser Mette Schantz.

Østervang på Godthåbsvej har 128 beboere og er et stort hus med masser af aktiviteter lige fra kor, redaktionsgruppe, læsegruppe og meget mere, men det kniber altså med at få gang i de frivillige sjæle.

»Vi har endda også en samtalecykel, som man kan køre en beboer en tur i,« fortsætter Mette Schantz opremsningen af mulighederne for at få luftet beboerne.

Giv et ring

Hun håber, at der er en eller gerne flere borgere, der har en time eller to til overs om ugen til at blive frivillig på Østervang.

»Det er helt op til den frivillige, hvor tit de vil være her,« understreger Mette Schantz.

Vil du høre nærmere om muligheden for at blive frivillig på plejehjemmet Østervang, så kan du kontakte demenskoordinator Mette Schantz på mail: mesc02@frederiksberg.dk eller give hende et kald på mobil: 28 98 35 32

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Søren, Jens og Arno på prøvetur i Køngelunden forud for støtteturen til fordel for Parkinson-ramte i 2017.

12 timer i Parkinsonpedalerne

Rockgruppen Gnags er klar på Plænen i Tivoli fredag 26. juli kl. 22.

Koncert: Gnags vælter Tivoli på fredag