I denne uges klumme fortæller klummeskribent Githa Schultz om pinlige situationer, nedsat hukommelse, farlige misforståelser og morsom hørelse.
I denne uges klumme fortæller klummeskribent Githa Schultz om pinlige situationer, nedsat hukommelse, farlige misforståelser og morsom hørelse. - Foto: Foto: René Mølskov

Klumme: Pinlige situationer, nedsat hukommelse, farlige misforståelser og morsom hørelse

Af Githa Schultz

Noget, jeg tydeligt kan huske af tåkrummende pinlighed i min barndom i Haderslevgade, var den her pige, som var tre år yngre end mig. Jeg var vel ti år gammel. Jeg har nok altid været meget voksen og belærende irriterende, hvis nogle bare var to dage yngre end mig.

Men det blev der lige sat en stopper for af det her syvårige pigebarn, som irriteret og pludseligt udbrød med alle voksengæster i stuen.

Først blev der helt stille og dernæst skreg de af grin:

»Og så sidder du der og spiller voksen, og så er dine tænder ikke engang vokset ud endnu.«

Der er noget, der er lidt værre, når man er på vej mod teenageårene, og når ens familie stiller spørgsmål og tæerne krummer sig 360 pinlighedsgrader i skoene.

En af mine venner, som er blevet skuespiller, hjemme hos sin farmor i et dejligt barnebarns-farmor øjeblik. Og hvor farmor pludselig med en drillende lys tone i et skævt smil og ud af kontekst spørger:

”Har du fået hår på?”

Min unge mor var ikke særlig god til engelsk, andet end det engelsk hun havde hørt på en plade med Doris Day eller den tids sangerinder. En aften fulgte en mand efter hende, som ikke talte dansk.

Helt ind i opgangen, og min mor sagde lidt skræmt: »I am ready for you.«

Det, hun mente var: »I am afraid of you.«

Min far har vist også haft en boksekarriere og kom min mor til undsætning i opgangen.

En anden meget pinlig episode var, da jeg medvirkede i filmen ”Take it Easy” som statist. Filmen om en af Danmarks store jazzmusikere- og sangere. Meget autentisk scenografi fra en jazzbar, da Leo Mathisen var på sit højeste.

Det lignede fuldstændigt Cafe Intime på Frederiksberg, også med et rigtigt toilet. Så realistisk, at da jeg satte mig ned for at tisse, undrede jeg mig da lidt over, at der ikke var hiv og slip. Men hvad Søren, selv toiletpapir og et håndklæde hang der jo.

Til gengæld gik det op for mig, da instruktøren Jesper Høm nærmest slog med grydelåg for at tiltrække sig opmærksomhed, mens han smårasende spurgte: »Hvem fanden har tisset i kulissetoilettet?« Det var selvfølgelig ikke rigtigt pinligt, da jeg aldrig gik til bekendelse.

Min elskede oldemor oprindeligt fra Nykøbing Mors. Altid i godt humør og med en underfundig hørelse og læseevne. Hun boede med udsigt over Christiania og holdt øje med alt, hvad der foregik i nær symbiose med indholdet fra Ekstra Bladet. »Nu kan hundene lugte porno,« sagde hun en dag. Hun mente altså narko.

En helt anden ting med hørelse er, at med alderen begynder man selv at se syner. Indimellem kan de være ret morsomme. Jeg hørte en kollega sige: »Er der mad til idioterne?« Hun mente piloterne.

For slet ikke at nævne de gange, jeg har glemt, på hvilket hotelværelse jeg bor på et mine utallige hotelstop rundt omkring i verden. Tilbage i receptionen, når man har sat sin nøgle i flere døre på et par etager: »My name is Githa Schultz. I don‘t remember my room number.«

Det er godt, at internettet så altid er frisk med et tilbud om høreapparat, ‘Glemslens Dal’ nu som E-bog. Tandlægebesøg, avisabonnement, ferietilbud, netdating, sprogkurser, Tena Bleer eller billige VVS-besøg, når man for eksempel som lige nu skriver sin klumme på sin PC.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kreativ sommerskole i kirken

Godthåbsvej med flot julebelysning.

Årets julebelysningen bliver klimavenlig