Like 👍

Se billederne: Julemænd danser rundt i sommervarmen

Det‘ sørme, det’ sandt, det jul – midt i juli. Julemænd og -koner er på vej til Verdenskongres.

Risengrød og pebernødder, kræmmerhus og flettede hjerter … selv om julen ikke ligefrem står for døren, så var Indre By grangiveligt fyldt med julemænd og -koner mandag eftermiddag. Her ladede de op til julemændenes verdenskongres på Dyrehavsbakken. Julemændene var desuden en tur til søs.

Julemændenes Verdenskongres har fundet sted siden 1957 i forlystelsesparken Dyrehavsbakken ‘Bakken’, nord for København.

Hver sommer indtages Dyrehavsbakken af juleglade julemænd, nissekoner og nissebørn fra hele verden, for at sprede den glade julestemning, komme i julehumør og dyrke det sociale julefællesskab blandt ligesindede julemænd.

Julemændenes Verdenskongres blev skabt i midten af sidste århundrede af Bakkens legendariske professor Tribini, der mente, at det ikke kun skulle være jul én gang om året. Han skabte derfor ‘Jul-i-juli’ på Bakken– da Julemænd som regel har travlt i december måned.

Julemænd og -koner danser gennem Strøget som optakt til julemændenes verdenskongres på Bakken. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Julemænd og -koner danser gennem Strøget som optakt til julemændenes verdenskongres på Bakken. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Fremad Amagers Valon Ljuti i aktion under forårets 1.divisionskamp mod Viborg FF.

Superliga-nedrykker vil teste Fremad Amagers sande styrke

De radikale byrødder i Dragør tror ikke længere på en fremtid for kommunes selvstændighed.

Radikale byrødder slår alarm: »Dragør er ikke bare en syg patient. Det er en døende patient«