Inden længe drager Jobpatruljen ud på Østerbro og Nørrebro.
Inden længe drager Jobpatruljen ud på Østerbro og Nørrebro. - Foto: Arkivfoto: Michael Paldan.

Har din chef styr på reglerne? Jobpatruljen rykker ud på Østerbro og Nørrebro

TID TIL TJEK: Tirsdag 23. juli drager fagbevægelsens ’Jobpatruljen’ igen ud på Nørrebro og Østerbro for at tjekke, om de unges løn- og arbejdsforhold er, som de skal være.

I år er det 40. gang, at fagbevægelsen sender Jobpatruljen ud i virkeligheden. Sidste år afdækkede Jobpatruljen, at 92 procent unge med et fritidsjob oplevede brud på regler eller love på deres job.

»De sager, som Jobpatruljen ofte møder, er, at de unge ikke har en ansættelseskontrakt, at alt for mange selv skal finde afløser ved sygdom og efterfølgende bliver snydt for løn under sygdom, selvom de har ret til det. De unge laver tunge løft og arbejder langt mere, end de må og uden pauser,« påpeger Martin Thing, som er koordinator for Jobpatruljen.

Han tilføjer, at mange unge desværre ved alt for lidt om deres rettigheder i fritidsjobbet.

»Det er netop grunden til, at Jobpatruljen er så vigtig, og derfor forsøger vi at komme ud til så mange virksomheder og unge som muligt. Vi vil oplyse de unge om, hvad de har krav på, når de er på job. På den måde sikrer vi, at de yngste får en god start på arbejdsmarkedet,« lyder det fra Martin Thing.

Heldigvis er antallet af meget grove sager markant lavere, end hvad 92 procent kan indikere. Jobpatruljen må dog stadig tilkalde politiet eller Arbejdstilsynet hvert år, fordi de unges arbejdskraft bliver udnyttet.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Sommersjov i det grønne, alle kan være med. Det starter 29. juli.

Sommermotion i det grønne

Det vil tage 13 år at male 300.000 kvadratmeter