Wow 🤩 Like 👍

Duo klar med ny ‘blid‘ drik: »Man vil gerne have et glas voksent«

IVÆRKSÆTTERE: Det hele startede for nogle år tilbage, hvor de to gymnasieveninder Luise Falhof og Anne-Mette Felby begyndte at brygge på en ny, ikke-alkoholisk drik. En ganske uforpligtende proces, der dog pludselig tog fart.

»Det var egentlig bare noget, vi gik og lavede til os selv, fordi vi syntes, at det smagte godt. Men så serverede vi det for andre, og stort set alle var vilde med det. Det fik os jo til at tænke os om,« fortæller Luise Falhof, der udgør den ene halvdel af makkerparret.

For herefter tog det fart, og i dag har veninderne udviklet startup-bryggeriet ’blid’, som laver lav-alkoholiske fermenterede drikke med blis brus.

Ifølge Luise Falhof opstod idéen også, fordi de selv følte, at de manglede et alternativ til alkoholiske drikke. Noget, Luise Falhof og Anne-Mette Felby selv har oplevet til familiefødselsdage og diverse fester.

»Så sidder man jo der med en danskvand, sodavand eller juice, som er kedeligt, har vildt meget sukker i og egentlig bare smager af børnefødselsdag. Man gerne vil have et glas af noget ’voksent’. Nu kan man få blid i glasset i stedet for,« siger Luise Falhof, der sammen med Anne-Mette Felby besluttede sig for at tage sagen i egen hånd.

For projektet accelererede for alvor i 2016, og siden har de brugt meget af tiden på at udvikle køkkenbordsprojektet til et professionelt bryggeri med base i Nordhavn og produkter på hylderne hos den lokale Irma. Et projekt, der har krævet mange flere kræfter, end de havde forudset.

»Der ligger virkelig mange timer, megen frustration og en del gråd i sådan en rejse. Men også masser af kærlighed og passion. Vi elsker virkelig det her, og vi har lært utroligt meget. Nu er vi nået til et sted, hvor vi har fast grund under fødderne og så er det bare fremad,« fortæller Luise.

Råt Nordhavn-look

Drikken blid bliver brygget på en mælkesyrekultur, der hedder tibicos eller vandkefir, som er en gammel metode til at lave sunde, fermenterede drikke mange steder i verden. Det med at kombinere noget traditionelt med noget nyt er noget af det, de to iværksættere værdsætter meget ved deres produkt. Og den samme kombination af gammelt og nyt har de også fundet i Nordhavnskvarteret, hvor deres bryggeri ligger.

»Jeg er selv inkarneret østerbroer, og jeg elsker den rå og rustikke stemning i Nordhavnskvarteret. Der er noget tradition, ånd og historie, som passer perfekt til vores virksomhed, blid. Vi tager afsæt i en traditionsrig bryggemetode, som vi arbejder videre med og skaber noget helt nyt ud fra. Der er noget lækkert over det,« synes Luise, som selv står for hele produktionen – lige fra smagsudvikling til tapning og vareudlevering.

Blid fås i varianterne Jordbær, Brændt citron, Rabarber&mynte og Agurk&sort peber, og de kan købes i Irma på Strandboulevarden. nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Åben rådgivning skal gøres mere kendt.

Unge skal lære lokal rådgivning at kende

Sommerorglet er stemt i Jesuskirken