2. B fra Søndermarkskolen har prøvetdykket i Dambøsbadet.
2. B fra Søndermarkskolen har prøvetdykket i Dambøsbadet. - Foto: Martin Sørensen

Like 👍

Prøvedyk: »Jeg har glædet mig hele dagen«

Under vandet. 2. B fra Søndermarkskolen var forleden i Damsøbadets bassin for at prøvedykke med 12 kilo tunge luftflasker på ryggen i selskab med to professionelle instruktører.

VANDSJOV: »Jeg har glædet mig hele dagen. Og jeg er så spændt på min klasse, der skal ud at dykke for første gang,« fortæller Nicolas på ni år, der trods sin unge alder er en erfaren dykker.

Nicolas står i badeshorts ved vandkanten til bassinet i Damsøbadet. Han har vådt hår og står og studerer de luftflasker og andet udstyr, der skal bruges til dykningen i de næste to timer.

To erfarne instruktører

Det er tirsdag formiddag i Damsøbadet, og det blå vand venter blot på 24 glade børn fra 2.B fra Søndermarkskolen, der skal prøve at dykke for første gang. De er i sikre hænder hos de to erfarne instruktører Karina og Søren Irgens- Tabur, som begge er undervisere på Gladsaxe Ungdomsskole.

»Min søn Nicolas går i 2. B på Søndermarkskolen og er vild med at dykke. Han glæder sig til at dykke sammen med sine kammerater. Børnene er glæder sig til at dykke, men der er også et par stykker, som er lidt nervøse,« fortæller Søren, der allerede er hoppet i våddragten.

Han har flere års erfaring med dykning og tager to børn i vandet med flasker på ryggen ad gangen, så de føler sig sikre, og så tager han det stille og roligt.

»Børnene skal lære at tømme maske og tage regulatoren ud af munden. Nicolas har holdt et foredrag for sin klasse om dykkerudstyr. Børnene og forældrene synes, at det var en god idé med et prøvedyk,« fortæller Søren og fortsætter:

»Det vigtigste er, at børnene synes det er sjovt. Det vigtigste er, at børnene lærer at få respekt for dykning som jo er en voksensport,« siger han.

Interesse for havet

Chris Etzerodt har den lokale dykkerforretning Ocean Dive Explorer på Søndre Fasanvej 47, og han har udlånt udstyret til dagens dykning.

»Jeg vil gerne have, at børn synes det er sjov og interessant at dykke. Det handler om at få folk til at interessere sig for havet,« forklarer han om dagens prøvedyk.

Chris har sommerkurser med dykning for børn, et af dem finder sted i den første uge af august og henvender sig til børn på 10-16 år.

Emil er vild med vand

Emil på ni år er så klar til at lære at dykke, så han kan næste ikke sidde stille og må hele tiden hen til kanten af bassinet. Endnu er ikke alle børnene klar til at dykke, så han står tålmodigt og venter på kammeraterne.

»Jeg er vild med vand, men jeg har aldrig dykket med flaske før, så jeg glæder mig meget til at komme under vandet, men jeg har prøvet at snorkle,« fortæller Emil med et smil.

Søren kaster et par luftflasker i vandet, og forklarer at flaskerne bliver vægtløse i vandet, så børnene får ikke de store problemer med de mange kilo på ryggen.

Vandet er 25 grader

Anna på ni år kommer ud i svømmehallen med vådt hår og et smil på læben.

»Jeg glæder mig meget til at prøve at dykke, men jeg er også en smule nervøs, men det bliver sjovt at prøve.«

Så er børnene ved at være klar til bølgen blå og deres prøvedyk i sikre hænder hos instruktørerne Søren og Katrina, der begge står klar i deres våddragter.

Der er afsat to timer til dykningen, og tiden flyver med al den spændende viden, som foregår både over og under vandet.

Både Nicolas, Emil og kammeraterne fra 2. B var slet ikke i tvivl, det var herrefedt at prøve at dykke i Damsøbadets 25 grader varme vand.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Bruno modtager iltbehandling.

Katten Bruno reddet ud af brændende lejlighed

Jens Stage debuterede for FCK ude mod OB i søndags. Fredag aften kan møde sine gamle holdkammerater fra AGF i Parken.

Sæsonstart: FC København møder AGF i Parken fredag aften