Kirstine Schneider er et af de navne, du kan opleve til Copenhagen Summer Festival 2019, som bliver afholdt på Kongens Nytorv.
Kirstine Schneider er et af de navne, du kan opleve til Copenhagen Summer Festival 2019, som bliver afholdt på Kongens Nytorv. - Foto: Foto: Hannah Schneider.

Elsker 😍 Like 👍

Talent med talent på: Klassisk musikfestival byder på unge navne i massevis

TALENTPARADE. Copenhagen Summer Festival 2019 har flere interessante og ikke mindst unge musikere på programmet, der er klar til at give københavnerne en guidet tur igennem kammermusikkens største navne.

FESTIVAL: Søndag 28. juli lyder startskuddet til den traditionsrige Copenhagen Summer Festival, og her kan du opleve 12 koncerter over 12 dage.

Copenhagen Summer Festival har siden 1969 givet mange af dagens førende musikere og ensembler deres gennembrud, og derfor er der naturligvis en masse unge talenter på programmet, når festivalen løber af stablen.

Festivalen spilles i gang af den 17-årige vinder af Eurovision-konkurrencen, Mira Foron, der har været solist med flere europæiske koncerter, og som allerede har vundet en lang række priser. Koncerten søndag 28. juli kl. 16:30 bliver samtidig hendes første præsentation i Danmark.

To dage efter kan du opleve den 20-årige amerikaner Ignas Maknickas, der allerede har markeret sig internationalt som prisvinder ved flere konkurrencer og som solist. Her står programmet på kendte navne som Beethoven, Debussy, Rachmaninoff og Chopin.

Onsdag 31. juli kl. 19: 30 kan festivalen så præsentere de to unge og lovende musikere violinist Kirstine Schneider og pianist Christian Grøvlen, hvor navne som Kreisler, Debussy og Beethoven bliver spillet.

12-årig spiller Mozart

Senere på ugen ledes tankerne måske hen på Mozart, for det er i den grad en ung pianist, som optræder lørdag 3. august efter Robin Wohner.

Ryan Martin Bradshaw er kun 12 år gammel, men han har allerede vundet over 15 internationale konkurrencer, ligesom han har været solist med flere, større orkestre. Og ja, programmet byder også på Mozart.

Der er dog også mulighed for at opleve mere erfarne og garvede musikere, for tirsdag 6. august kl. 19:30 spiller Messiaen Quartet Copenhagen, som består af fire erfarne kammer-, solo- og orkestermusikere. Her vil violinist Malin William-Olsson, cellist Carl-Oscar Østerlind, pianist Kristoffer Hyldig og klarinettist Viktor Wennesz spille musik af Messiaen og Wagner.

Torsdag 8. august lakker festivalen mod ende, men inden det hele lukker og slukker, kan du opleve den 18-årige violinist Alva Holm, der er årets prismodtager, har vundet adskillige priser og været solist ved koncerter i både ind- og udland. Derudover har hun både fremført solo og kammermusikrepertoire. Koncerten starter kl. 19:30, og der er fri entré.

Hele festivalen finder sted i Charlottenborg Festsal på Kongens Nytorv, der har adressen Kongens Nytorv 1. Billet til en enkelt koncert koster 130 kroner for voksne og 50 kroner for unge under 25 år. Det koster desuden 700 kroner, hvis man ønsker adgang til alle 12 koncerter.

Se hele programmet her

 • Søndag 28. juli kl. 16:30: Mira Foron

 • Mandag 29. juli kl. 19:30: Blæserkvintet V Coloris

 • Tirsdag 30. juli kl. 19:30: Ignas Maknickas

 • Onsdag 31. juli kl. 19:30: Kirstine Schneider og Christian Grøvlen

 • Torsdag 1. august kl. 19:30: Victor Julien-Laferriere og Theo Fouchenneret

 • Fredag 2. august kl. 19.30: Orbis Quartett

 • Lørdag 3. august kl. 19:30: Robin Wohner og Ryan Bradshaw

 • Søndag 4. august kl. 16: 30: Øresunds Solist

 • Mandag 5. august kl. 19:30: Josephine Olech

 • Tirsdag 6. august kl. 19:30: Messiaen Quartet Copenhagen

 • Onsdag 7. august kl. 19:30: Blandt andre Kaya Møller

 • Torsdag 8. august kl. 19:30: Alva Holm

 • Kilde: Copenhagen Summer Festival 2019

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

En kold januaraften i år mødte omkring 200 borgere op ved Frederiksberg Rådhus for at vise deres utilfredshed med, at Frederiksberg Boligfond har solgt de tre ejendomme, Den Sønderjyske By, Svalegården og Peter Bang Hus, til Blackstone.

Blackstone: Lejesagerne hober sig op på Frederiksberg

Det er ikke kun unge mennesker, der laver graffiti. Det beviste en gruppe ældre Østerbro-borgere forleden.

Graffiti og poesi: Ældre østerbroere i aktion med spraydåserne