- Foto: KBH Billeder/Københavns Bymuseum.
Tema: in

Like 👍

Dengang: Ja, sådan så Vesterbrogade ud

Vi skruer lige tiden tilbage til cirka 1865. Her er Vesterbrogade set mod Vesterbro Torv.

Vesterbrogade stammer fra den landevej, der siden 1100-tallet udgik fra det befæstede Københavns Vesterport. Vejen passerede Sankt Jørgens Bæk på sin vej til Valby og skiftede ofte retning. 20. august 1624 beordrede Christian 4., at vejen skulle brolægges, først til Værnedamsvej og senere helt til Valby.

Vejen kaldtes på det tidspunkt for Alvejen, men i 1650 blev navnet ændret til Roskildegaden. På det tidspunkt var kun tilladt at opføre bygninger, der kunne brændes ned i tilfælde af et fjendtligt angreb, udenfor befæstningen. Indtil befæstningen blev opgivet i midten af 1800-tallet, blev der derfor stort set kun opført enkelte kroer og vindmøller langs vejen, der på den måde blev begyndelsen til den senere bydel Vesterbro.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Borgmester Simon Aggesen.

100 dage som borgmester

Dengang: Travl indkøbsdag på Strøget