Alle piger og drenge bliver trukket i det gammeldagstøj inden dagens gøremål skal ordnes.
Alle piger og drenge bliver trukket i det gammeldagstøj inden dagens gøremål skal ordnes. - Foto: Michael Paldan (arkiv).
Tema: in

Elsker 😍 Like 👍

Bliv Amagerbonde for en dag

AMAGER ANNO 1900. De sidste uger i juli er der stadigvæk mulighed for at lege Amagerbonde for en dag. Amagermuseets frivillige karle og piger står klar til at føre dig tilbage i tiden.

STORE MAGLEBY: Kunne du tænke dig at prøve kræfter med fortiden, så skal du besøge Amagermuseet. Her kan du blive Amagerbonde for en dag. Til og med på søndag 28.juli kan du hver dag mellem klokken 12.00-16.00 opleve travlhed i gårdene, for der var mange gøremål på landet i år 1900.

Traditionen tro er det museets frivillige piger og karle, der er trukket i arbejdstøjet, og alle piger og drenge bliver også trukket i det gammeldagstøj.

Herefter bliver man guidet gennem dagens opgaver.

I sommerkøkkenet bager madmor pandekager, men mon ikke madmor har nogle opgaver, der skal ordnes inden pandekagerne spises?

Vasketøjskurven er fyldt til randen af masser af snavset vasketøj, der trænger til en tur på vaskebrættet eller i vaskevuggen.

Det er også vigtigt at lære husflid, hvis karl eller pige taber en knap, skal den syes i igen, her bliver intet smidt ud, og alt skal repareres. I haven skal grøntsagerne graves op, vaskes og »køres til torvs«, som man sagde i gamle dage, når hestevognen blev fyldt med de gode grøntsager fra Amager og kørt ind til torvet i København for at blive solgt.

Gårdens dyr vil også gerne have besøg. Se de mange høns og klap de kælne geder. Og hvordan er det lige med de gode manerer? Husker man at neje og hilse høfligt på fruen eller herren på gården?

Skudsmålsbog

Når du ankommer til museet bliver du iklædt gammeldags tøj og får en skudsmålsbog. I skudsmålsbogen får du et bomærkestempel for veludført arbejde.

Amagerbonde for en dag

  • Der er særentré til levendegørelsen af Amager anno 1900. Børn får dog gratis adgang, mens museumsforeningens medlemmer betaler 20 kroner. Institutioner skal melde deres ankomst på forhånd. Telefon: 30 10 88 66 eller 30 10 88 64. Man kan også sende en mail på skoletjeneste@museumamager.dk

  • Amagermuseet, Nordre Kinkelgade 18A, 2791 Dragør, er etableret i 1922. Gennem faste og skiftende udstillinger belyser museet Amagers kulturhistorie og hollandsk prægede bondekultur.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Et bistoppested i Utrecht i Holland, hvor bier og insekter kan nyde livet, og passagerne vente på bussen.

SF forslår stoppesteder som et bi-ophold

Dengang: Hestekøretøj fra Frederiksberg til Vanløse