Borgmester Simon Aggesen.
Borgmester Simon Aggesen. - Foto: Martin Sørensen

100 dage som borgmester

…Debat

Simon Aggesen (K)

Borgmester

HILSEN: For lidt over 100 dage siden valgte den samlede kommunalbestyrelse mig som borgmester. 100 dage og en sommerferie er en naturlig lejlighed til lige at stoppe op, og se på nogle af de resultater, som vi indtil videre har nået i et bredt politisk samarbejde.

Børnene på Frederiksberg skal have en tryggere hverdag. Vi har gode daginstitutioner på Frederiksberg, hvor vores dygtige medarbejdere gør alt, hvad de kan for at skabe de bedste rammer for, at vores børn kan udvikle sig og trives.

Selvfølgelig kan vi gøre børnene endnu mere trygge. Så det skal vi. Og det er derfor, at vi 30. april meldte vores mål ud om, at der højest skal være tre børn for hver voksen i vuggestuerne og seks børn for hver voksen i børnehaverne. Det mål er der en meget bred politisk tilslutning til, at vi når så hurtigt, som muligt. Det emne bliver uden tvivl et af de mest centrale under efterårets budgetforhandlinger.

Frederiksberg skal være en by for alle. Derfor besluttede vi 13. maj i kommunalbestyrelsen at droppe salget af kommunens beboelsesejendomme. På den måde imødekommer vi et meget stort ønske fra lejerne ved at følge et beslutningsforslag, som Socialdemokratiet havde stillet.

Personligt gjorde min dialog med lejerne det helt klart for mig, at det med at sælge kommunens beboelsesejendomme ville stride mod ambitionen om, at Frederiksberg skal være en by for alle – uanset indkomst. Derfor tog vi beslutningen om at droppe salget.

Det er også en enig kommunalbestyrelse, som den 13. juni aftalte at få bugt med parkeringsnyd. Det gør vi ved at indføre en fuld digital parkeringsordning samtidigt med, at vi justerer på taksterne. På den måde kan vi gøre det sværere for de billister, der udnytter vores familie- og erhvervsvenlige gratis to-timers parkeringsregler. Billister som tilmed ofte har ærinder udenfor Frederiksberg, og som optager parkeringspladser fra os, der bor her. Til skade for klimaet og til irritation for alle på Frederiksberg.

Gode beslutninger er nu engang brede beslutninger, som flest muligt kan se sig selv i. Og dét er den grundlæggende årsag til, at jeg – helt som min forgænger – vil sætte mig i spidsen for at finde kompromiserne. Uanset hvordan vi end vender og drejer sagerne, så er vi i kommunalbestyrelsen på trods af vore forskellige udgangspunkter enige om langt det meste. Men kompromiserne forudsætter vilje til at nå hinanden fra alle partier.

Når vi er tilbage fra sommerferie går det politiske arbejde atter i gang og mine første 100 dage som borgmester vil for længst være forbi.

Den helt store politiske opgave bliver budgetforhandlingerne, hvor vi skal finde pengene til alt det, vi gerne vil. For der skal være styr på økonomien. Det er en klokkeklar forudsætning. Og lige præcis i budgetforhandlingerne får vi brug for hinanden på tværs af kommunalbestyrelsen.

Jeg vil som borgmester være klar i kommunikationen om ikke mindst mine store mærkesager børnene, klimaet og det grønne Frederiksberg samt byen for alle. Selvfølgelig uden at vi glemmer, hverken vore ældre eller udsatte. Samtidig vil jeg også lytte til mine politiske kolleger og på tværs af partierne arbejde for at finde de kompromiser, som skaber de mest robuste resultater for Frederiksberg.

God sommer til alle.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Dengang: Hestekøretøj fra Frederiksberg til Vanløse

Dengang: Ja, sådan så Vesterbrogade ud