Morten Pape i Urbanenplanen. Arivfoto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix.

Morten Pape: Ordet »Ghetto« gør mere skade end gavn

SUNDBY: »Ikke alene er betegnelsen »ghetto« stigmatiserende, til tider er den også fuldkommen ude af proportioner, sammenlignet med andre lande.«

Sådan siger forfatteren Morten Pape til Berlingske, efter at Danmarks nye boligminister, socialdemokraten Kaare Dybvad, har sagt, at det skal være slut med at bruge ordet »ghetto« om udsatte boligområder.

Morten Pape kalder den nye boligministers opgør med ordet »ghetto« for prisværdigt.

Morten Pape debuterede i 2015 med den selvbiografiske og meget roste roman »Planen«, der handler om, hvordan Morten vokser op i ghettoen Urbanplanenr med det værst tænkelige udgangspunkt: Han er intelligent, dygtigere end sine jævnaldrende i skolen og drømmer om at blive skuespiller.

»Planen« er, som forlaget selv i sin tid beskrev det, »en stor roman om at være barn, vokse op, blive forelsket og forsøge at finde sig selv i et betændt multikulturelt mikrokosmos, som de færreste undslipper eller kender til.«

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Kom og dans i Lindevangsparken.

Seje moves i Lindevangsparken

Bryggebo bag bog om verdens bedste burgere