Nu er den sidste bid af promenaden på Øster Allé gennemført.
Nu er den sidste bid af promenaden på Øster Allé gennemført. - Foto: Thomas Frederiksen

Øster Allé er fuldført efter 10 år

Parkering: Fælledparkens gæster og folk omkring Trianglen får fremover langt lettere ved at komme af med cyklen.

De 251 nye cykelparkeringspladser, som er etableret i tilknytning til den nye metrostation på Trianglen, bliver nemlig åbnet torsdag. For selv om metroen endnu ikke er køreklar, så er cykelstativerne klar til at blive taget i brug, og så kan københavnerne lige så godt få glæde af dem her i sommer.

Cykelparkeringspladserne er placeret på hjørnearealerne ved Blegdamsvej og Øster Allé.

Her skal de både være til gavn for Fælledparkens gæster og Parkens publikum, og så vil de blive benyttet af de 11.000 metropassagerer, som fremover forventes at benytte Trianglens metrostation dagligt.

Øster Allé fuldføres

Arealerne på Øster Allé, som nu bliver tilgængelige for offentligheden, var oprindelig en del af promenadeprojektet, som Teknik og Miljøforvaltningen udførte i 2009-2010.

Her blev alléen ændret, så arealet tættest på Parken og Brumleby blev omlagt til fodgængere og beplantet med lindetræer, mens den anden halvdel af vejen blev indrettet med kørebaner, parkering, cykelstier og fortov.

Omlægningen havde både til formål at øge trafiksikkerheden, særligt når store menneskemængder skal til og fra arrangementer i Fælledparken eller Parken, men også at gøre det nye areal attraktivt med til arrangementer og lokalt engagemanent.

Af hensyn til byggeriet af metrostationen kunne det sidste stykke af promenaden på Øster Allé ikke omlægges før nu, hvor også resten af stationspladsen er tæt på at åbne.

Forventningen er, at resten af pladsen kan åbnes til september.

Omstridt ved vinbar

I alt kommer der 715 nye cykelparkeringspladser i området omkring Trianglens nye metrostation.

Københavns Kommune har stået for 65 af disse, mens Metroselskabet som led i lokalplanen for pladsen står for de øvrige 650 pladser, hvoraf 70 placeres i en underjordisk p-kælder.

En lille del af parkeringspladserne til cykler har i øvrigt været under heftig debat.

Omkring 20 pladser er på den anden side af Blegdamsvej ved Vinbar Pastuer, som således har meget mindre udeservering end i fjor. Flere politikere har dog lagt op til, at det kan ændres, når kommunen overtaget arealet fra Metroselskabet igen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ifølge formand for Indre By Lokaludvalg, Bent Lohmann, har turismen taget overhånd.

DEBAT: Turisterne overtager Indre By

Kunstgræs et sted på Frederiksberg

Kunstgræsbaner på Frederiksberg