Wow 🤩 Like 👍

Lokalpris blev uddelt: Handelsforening blev hædret med Kulturbuketten

Kulturbuket. Østerbro Handelsforening blev hædret for at skabe sammenhold mellem butikkerne på Østerbro og sørge for begivenheder, der binder bydelen sammen, da de modtog Kulturbuketten, der uddeles af Østerbro Lokalråd.

Pris: Udendørs arrangementer er en udfordring i den danske sommer.

Og det er altid spændende, hvordan vejret er, når det kommer til de mange koncerter under åben himmel til Copenhagen Jazz Festival i juli.

Efter det havde regnet meget af weekenden, og mandagen også begyndte særdeles vådt, passede vejret perfekt for jazzkoncerten på Melchiors Plads i Nordre Frihavnsgade. Det var tørvejr, og solen skinnede.

Her var Henrik Bay Trio på scenen og leverede stemningsfuld instrumental jazz.

Udover musikerne skinnede solen en ekstra omgang på Østerbro Handelsforening, som modtog Kulturbuketten af Østerbro Lokalråd.

Et overflødighedshorn

Lokalrådet uddeler priser hvert år til navne, som gør en stor indsats på Østerbro, hvert andet år er det en borger og hvert andet år en forening eller initiativ, som gør noget for kulturlivet i bydelen.

Sidstnævnte pris hedder Kulturbuketten, som lokalrådets formand Anet Burhardt overrakte til handelsforeningen.

Hun lagde i sin tale vægt på, at butikslivet på Østerbro er med til at gøre bydelen til noget særligt.

»Østerbro er en dejlig bydel, med mange skønne hovedgader og sidegader, og hvor forretningslivet trives som et overflødighedshorn af tilbud lige fra cafeer, blomsterbutikker, modebutikker, smykkebutikker, brilleforretninger, banker og meget, meget mere,« sagde hun og hyldede Østerbro Handelsforening for at skabe sammenhold mellem butikkerne og sørge for arrangementer på Østerbro.

Der er plads til flere

Foreningen lå i nogle år i dvale, indtil en flok butiksejere og erhvervsfolk gjorde en aktiv indsats og fik den op at stå igen for snart 10 år siden.

Foreningens formand Peter Koldby kunne ikke tage imod prisen, da han som så mange andre på denne tid af året er på ferie.

Til gengæld var de to bestyrelsesmedlemmer Emmeline Othine og Henrik Eg Nielsen til stede, sidstnævnte var foreningens formand de første år efter, at den var genrejst.

Stærkt samarbejde lokalt

Han fastslog, at der er plads til flere folk fra butikslivet til at præge foreningen. Derudover fremhævede han samarbejdet med Østerbro Avis, Østerbro Lokalråd og Østerbro Lokaludvalg.

Avisen er repræsenteret i handelsforeningens bestyrelse, mens handelsforeningen har repræsentanter både råd og udvalg.

I samarbejde med lokaludvalget er der gennemført en grundig undersøgelse af butikslivet på Østerbro foretaget af Cowi.

Juletræ og byvandring

Handelsforeningen står dog også for arrangementer, der rækker ud over snævre butiksinteresser, men skaber et bredt engagement på Østerbro, en stor del af årsagen til at de har modtaget Kulturbuketten.

Blandt handelsforeningens arrangementer er noget af det, som vækker mest opsigt i løbet af året juletræet på Trianglen, som er en tradition, der begyndte i 2014.

I tilknytning til det er der altid et arrangement med musik og underholdning, når træet tændes første søndag i advent.

Dette arrangement har lokaludvalget – og dermed skatteborgerne – støttet siden begyndelsen.

Handelsforeningen har også været vært for historiske byvandringer, hvor den lokale historiker Morten Lander Andersen er guide på ture i Østerbros spændende og mangfoldige historie.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Rundt i verden og hjem til Østerbro

Politiet efterlyser ung mand for en række indbrud