»Jeg går altid glad på arbejde,« fortæller Karina. Foto: Martin Sørensen.

Peanuts på Amagerbrogade: Karina sælger tøj for småpenge

MÅNEDENS AMAGERBUTIK: Dametøjsforretningen Peanuts på Amagerbrogade 157 har eksistereret i 35 år. Ejeren Karina Schmidt har været i butikken i 30 år og glæder sig som et lille barn til juleoptoget på Amagerbrogade, hvor hun hvert år er vært for flere hundrede forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn.

SUNDBY: »Mine tre unge piger er taget til Roskilde Festival. Det er lidt synd, at de ikke kan være her og fejre prisen.«

Karina Schmidt, ejer af dametøjsforretningen Peanuts på Amagerbrogade 157, havde sagt ok til Ida, Bolette og Victoria om at tage til Roskilde, da Amager Bladet ringede for at overbringe nyheden om, at Peanuts er kåret til ’Månedens Amagerbutik’ for juni. Men Karina kunne i det mindste nyde øjeblikket med sin mor, forretningens tidligere ejer, Else Marie, der ofte er i butikken for at hjælpe med en kærlig hånd.

Karina blev ansat for 30 år siden. Dengang var Karina 18 år, og forretningen var ejet af moren og hendes kæreste.

Karinas mor, Else Marie, overlod butikken til sin datter i 1995. »Mor kommer stadig i butikken og giver en hånd med. Det er jeg rigtig glad for,« fortæller Karina. Foto: Martin Sørensen.

Overtog forretningen i ’95

Karina fik egne ben at stå på i 1995, da hun overtog forretningen efter moren.

»Jeg er gået glad på arbejde i alle de 30 år, jeg har været her. Det skyldes, at kunderne er så søde,« fortæller Karina, der privat bor på Ingolfs Allé .

»Jeg har alle slags kunder. Vi er nemlig lidt specielle ved ikke at ramme en enkelt målgruppe. Her er tøj til alle. Om du er 12 eller 80 år. Vi har heller ikke nethandel, og kommer aldrig til at have det. Den dag, hvor jeg ikke mere kan hjælpe kunden i en fysisk butik, så stopper jeg og går på pension. Men lige nu går det godt,« fastslår Karina, og understreger, at forretningen sælger alt slags tøj til gode priser.

»Forretningens første ejer besluttede at navnet skulle være Peanuts for at signalere, at her kunne man få tøj for småpenge,« griner Karina.

Filialdirektør Dorthe Ankersen, Danske Bank, mediekonsulent Torben Vestergaard Andersen og chefredaktør Jan Jeppesen, Amager Bladet, mødte op for at gratulere Karina og Peanuts med kåringen til ’Månedens Amagerbutik’ i juni. Fotos: Martin Sørensen.

Smækkys fra julemanden

For Karina, Else Marie og de tre piger er det årlige juleopog årets højdepunkt.

Så stimler cirka 400 forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn sammen ved forretningen. Det har nu været en fast tradition i 25 år, at forretningen byder på popcorn, saftevand, brunkager og gløgg ude på gaden.

»Og de, der engang var børn, men som ikke gider se optoget mere, kommer hver eneste år med deres egne børn. De synes nemlig ikke det er jul, før de har været hos Peanuts. Det er ren kundepleje. Men også en stor fornøjelse,« fortæller Karina, der selv har et ganske særligt forhold til juleoptoget på Amagerbrogade.

»For to år siden kom der en ny julemand med i optoget, men den gamle julemand kravlede altid ned fra kanen, når han kom til Peanuts. For så skulle vi lige give hinanden et stort smækkys. Det bliver man da lidt rørt over,« smiler Karina.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Linje 2 kørte engang på Frederiksberg, men nu kan du møde sporvognen på Sporvejsmuseet.

Sporvogne og biler fra fortiden

Vagtskifte i Amager Centrets vinhandel