Flere p-pladser på Ydre Østerbro

Parkering: Det skal være nemmere at parkere sin bil og cykel nord for Jagtvej.

Der skal etableres 18 ekstra bilparkeringspladser og 56 cykelparkringer i Sankt Kjelds Kvarter – området mellem Østerbrogade, Lyngbyvej, Jagtvej og S-togsbanen.

Det var en del af budgetforliget for 2018 – indgået i efteråret 2017 – og nu skal det gennemføres.

Det skal ske ved at ombygge 16 vejkryds, og disse steder skal det gøres lovligt at parkere fem meter fra krydset i stedet for ti meter. Det kan ske ved at ændre fortovene.

Kommunen ville oprindelig ændre 20 kryds, men politiet ville ikke godkende 4 af dem, da der er for meget trafik i disse specifikke kryds.

Kommunen tager dette skridt, da mange borgere, særligt om aftenen, har svært ved at finde parkeringsplads, samtidig er cykler uden for stativer spredt ud over hele kvarteret.

Østerbro Lokaludvalg, som består af borgere på Østerbro, er skeptiske over for denne udvidelse af parkeringspladser. Lokaludvalget ønsker i stedet at drøfte, hvordan trafikken på Vennemindevej kan gøres mere tryg og sikker.

Lokaludvalget mener, at en mere tryg Vennemindevej kan kombineres med flere parkeringspladser på den strækning.

De udvalgte 16 kryds, hvor der etableres flere p-pladser, er blandt andet ved Nygårdsvej, Bellmansgade, Glenøgade, Omøgade, Hesseløgade, Christiansmindevej, Tåsingegade, Samsøgade og Australiensvej.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Sjov og teater på Riddersalen i ferien

Riddersalen: Prøv kræfter med skuespil

Der er stadig fuld gang i arbejdet med at få det nye Nørrebro Bibliotek klar til at åbne på Den Røde Plads 1. august. Foto:

Snart åbner Nørrebros nye bibliotek i Nørrebrohallen