Christian Vinther bag disken i Amager Centret. Foto: Jacob Schneider.

Elsker 😍 Like 👍

Vagtskifte i Amager Centrets vinhandel

BUTIKSNYT. En ny vinhandel er flyttet ind i Amager Centret: Private Selection. Her er der fokus på specialiteter og sjældenheder inden for vin, spiritus, øl og chokolade.

AMAGERBRO: Førhen lå Skjold Burnes vinhandel på hjørnet mod H&M i Amager Centret. Den er nu flyttet til Holmbladsgade, men en ny vinhandel har allerede set dagens lys: Private Selection er en lille kæde med syv butikker fra Aalborg over Kolding og Odense til Rødovre og nu altså også Amager.

Et hav af gavekurve på gulvet er det første, der møder øjet, når man træder ind, bagved det en fryser med is fra Summerbird. Bag disken finder vi butikschef Christian Vinther.

»Dem med Amager Bryghus-øl sælger rigtig godt, og de er allerede bredt ud til vores andre butikker. Ellers er der Refsvindinge og de eksklusive tyske Insel på ølhylderne ved siden af klassiske franske og italienske vine. Christian beretter vidt og bredt om indholdet på hylderne, som om der var en en gros-kunde på besøg.

»Ja, der er mange sjove mærker, som man ikke ser så mange steder. Og så gør vi også i de helt kendte producenter, for eksempel fra Bordeaux. Vin med noget alder… Men også et håndplukket allround-udvalg, som også kan konkurrere med supermarkederne,« fortæller Christian, som har været sælger i en del forskellige vinbutikker og -barer med et halvt års afstikker til New Zealand. Han er snart færdig med sin uddannelse til sommelier.

»Jeg kendte ikke så meget til Amager, inden jeg kom hertil. Jeg er fra Frederiksberg, så jeg har været vant til, at der er mange vinhandlere, men der er ikke så mange her. Men jeg kan mærke, at folk gerne vil have kvalitet – mange vil også gerne have chokoladestænger og lækre flødeboller, så det får vi også. Vi har følt os rigtig godt taget imod,« smiler butikschefen.

Egen spiritus

Omkring diskene finder vi en myriade af gourmet-spiritus, både velkendte og mere eksotiske flasker.

»Der er både de mere og lidt mindre kendte mærker, og så har vi også en sektion med auktions-flasker, for eksempel den her whiskey fra 1971, som er kommet på flaske i 2014 – nogle af de få flasker, der findes i verden. Det er ting, man sjældent finder i butikker,« fortæller Christian Vinther.

Private Selection har deres egen serie af snapse og rom, fra de sødere begynderdråber til de kraftige og krydrede sager – plus et hav af de fine romhuse. I gin-sortimentet har de også en egen serie af aromatiseret gin: Violet, blåbær, pære, mandarin, jordbær, mango/passion og hyldeblomst. Naturligvis med et udvalg af tonics, der kan passe til.

Christian byder ivrigt på smagsprøver og duft-test af de mange produkter, inden vi kan sige tak for snakken…

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Peanuts på Amagerbrogade: Karina sælger tøj for småpenge

Jeppe Vig Find i forgrunden af Jeppe og Jazzhyænerne.

All that børnejazz på Amerika Plads