Linje 2 kørte engang på Frederiksberg, men nu kan du møde sporvognen på Sporvejsmuseet.
Linje 2 kørte engang på Frederiksberg, men nu kan du møde sporvognen på Sporvejsmuseet. - Foto: Søren Palsbo

Elsker 😍

Sporvogne og biler fra fortiden

FERIETID: Det er efterhånden mange år siden, at den sidste sporvogn kørte på skinner på Frederiksberg. Men der er nok stadig mange, som kan huske de knirkende sporvogne med gnister på taget, når de kørte rundt på Frederiksberg.

Et herligt gensyn med sporvognene er muligt på Sporvejsmuseet i løbet af sommerferien.

Men der er meget andet på museet, der måske kunne være sjovt at opleve.

Forsvundne bilmærker

Morris Minor, Volvo Amazon, forsvundne engelske bilmærker som Wolseley, Triumph og Austin, tyske NSU, italienske sportsvogne fra Alfa Romeo og klassiske amerikanske og engelske Fordbiler.

Det er bare et lille udvalg af de omkring et halvt hundrede klassiske køretøjer, der besøger Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm lørdag 27. juli, hvor museet byder på særlig tæt sporvognstrafik, kørsel med den bevarede københavnske hesteomnibus og musikalsk underholdning.

Bilerne, der i sin tid fulgtes med sporvognene, er alle fra 1972 eller tidligere. Sammen med deres feststemte ejere og passagerer er de med til at genskabe det historiske gadebillede fra tiden før verden gik af lave.

På dagen er der konkurrence mellem bilerne årti for årti om æren som det mest charmerende køretøj, og der er præmier til den dame og herre, ikke nødvendigvis fra samme køretøj, som har gjort mest ud at være iklædt tøj, der var højeste mode, da bilen var ny.

Det øger oplevelsen hos museets gæster af at befinde sig i en tidslomme i sporvejsbyen på det smukke Midtsjælland. De klassiske biler ankommer i samlet trop til museumsområdet kl. ca. 11.30.

De mange synsindtryk ledsages af musik og elegant eksercits af Ruds Vedby Garden med start kl. 13.

Dagen med tæt sporvognstrafik er samtidig det årlige museumstræf for medlemmer af foreningen bag Sporvejsmuseet – Sporvejshistorisk Selskab.

I sommerferien er Sporvejsmuseet åbent frem til 11. august, dog lukket mandage. Der er åbent alle dage fra kl. 10-00-17.00.Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup omtrent midt mellem Roskilde og Ringsted. Der kan læses mere på www.sporvejsmuseet.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Klokken er slået: Urmager tabte slaget om at udgive ure med Wiinblad-kunst

Peanuts på Amagerbrogade: Karina sælger tøj for småpenge