Bytteøen på Toftegårds Plads har fået en renovering og står nu på den centrale plads sommeren over, inden den igen flytter. Pr-foto: Valby Lokaludvalg

Byt til nyt: Valbys valfartende bytteø indtager Toftegårds Plads

GENBRUGSBØRS. Valbys fine bytteø har været rundt omkring i bydelen, men denne sommer står den på Toftegårds Plads, indtil den igen flytter til efteråret.

BYTTEØ: Den har levet en omflakkende tilværelse, Valbys første bytteø, der blev bygget af 7. og 8. klasse på Valby Skole i 2016. Til at begynde med kunne man besøge det fine træhus på Porcelænstorvet ved Spinderiet, hvor det stod klar til at tage imod gamle ting, man ikke skulle bruge mere.

Står på Toftegårds Plads

Efter et års tid her flyttede bytteøen så ud til Kirsebærhaven, hvor den også snart gjorde god byttegavn. Her levede bytteøen dog også et hårdt liv, hvor særligt to efterårsstorme gjorde sit til, at Valby Lokaludvalg til sidst valgte tage bytteøen til Toftegårds Plads. Det skete i januar i år, hvorefter den lidt ramponerede bytteø blev frisket op med ny maling af sin faste snedker.

Allerede i begyndelsen af året søgte Valby Lokaludvalg efter et nyt sted, hvor den nyrenoverede bytteø kunne flytte hen. Og mange interesserede meldte sig da også ind i kampen om at overtage det bæredygtige initiativ, desværre var der ikke nogen, som nåede at få de rette tilladelser til at overtage den, og derfor står bytteøen nu på Toftegårds Plads sommeren over.

Pas nu godt på bytteøen

Mange har allerede været forbi bytteøen på pladsen og har byttet ting. Men det har også vist sig at være en udsat placering, hvor mange benytter bytteøen til affald. Valby Lokaludvalg har derfor følgende opfordring til alle, der ønsker at benytte bytteøen sommeren over:

»Brug bytteøen til at bytte ting, som er i fin stand, men som du bare ikke får brugt mere. Brug ikke bytteøen til at afsætte ting, der er i stykker. Stil kun effekter, der kan stå på bytteøens hylder. Stil aldrig noget på jorden ved siden af bytteøen. Brug gerne et par minutter på at rydde lidt op, når du besøger bytteøen. Og så håber vi, du kan gøre et par sjove og brugbare fund sommeren over,« skriver Valby Lokaludvalg på sin hjemmeside.

Når efteråret på et tidspunkt indfinder sig igen, er det tid til, at bytteøen skal ud på sine fjerde flyttetur. Hvor præcis, den flytter hen, ja, det løfter Valby Lokaludvalg sløret for, når den rette tid er. Indtil da så kig forbi Toftegårds Plads og se, om bytteøen gemmer på nogle genbrugslækkerier.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Aktive ældre dyrker motion.

Frederiksberg er for alle, unge som ældre

Klippestuen Z på Falkoner Allé har fået ny ejer og er blevet moderniseret.

Klippestuen Z er blevet moderniseret