Kruder & Dorfmeister, legender i DR-byen lørdag aften. PR-foto.

Guide: Fire fuldfede musikoplevelser, der kan swinge din weekend i den rigtige retning

Starten af juli er lig med musik, og den kommende weekend summer ekstra højt. Og selv hvis du ikke headbanger derudaf i Roskilde eller jazznørder løs på Indre Bys torve, er der masser af swing uden at tage turen over broerne:

Fredag aften er allright til funk. Så weekenden starter naturligvis til den første i rækken af Jazz By The Sea-koncerter ved Kulturhuset Islands Brygge. Klokken 20.00 møder vi nemlig den amerikanske sanger José James, som trækker veksler på både Marvin Gaye, Billie Holiday og

PR-foto.

Minneapolis-byfællen Prince med et souljazzet udtryk, der har givet ham omdømmet som jazzsanger for hiphop-generationen. En stor fejring af den legendariske r&b singer/songwriters vægtige bagkatalog, som fortsat går i hjertet på et stort publikum over hele verden. “Lean On Me: José James Celebrates Bill Withers” fortolker Withers’ hits, soul-ballader og ‘rare grooves’. Yeeeah!
Tjek linket her

Når fødderne har sundet sig med en kølig tur i vandet og lidt frokost lørdag, går turen til selveste DR-byen, som trods det fine postnummer ‘0999 C’ befinder sig på øen. I Studie 2 står den på ‘Future Sound of Jazz’ med det østrigske makkerpar Peter Kruder og Richard Dorfmeister, som i 1993 udgav den banebrydende “G-Stoned”. Udgivelsen trak som én af de første veksler og samples fra både jazz, dub, drum’n’bass, hiphop og mange andre groovende genrer: acid jazz, nu jazz, triphop og downtempo. Klokken 22.00 er det blevet tid til Kruder & Dorfmeisters audiovisuelle 25 års jubilæumsshow i det smukke lokale.
Dét læser du nærmere om hér

Søndag eftermiddag og aften kan du tage en chillpill fra storbyens stress og jag på fristaden. Snup en af de klassiske falafler på torvet før Pusherstreet og bevæg dig mod Nemoland, hvor der er søndagskoncert.

PR-foto.

Klokken 18 gælder det The Grenadines’ folkepop og rock, og klokken 20 går Rasmus Nøhr på den hyggelige scene ved volden med sine ørehængere. Ind imellem kan du stille sult og tørst i Nemos Kitchen.
Se mere her

 

 

Når du kommer øreringende hjem i sofaen søndag aften kan det anbefales at fuldende den hæsblæsende weekend med et stykke Amager-musik: Find din yndlingsmusiktjeneste frem og find søndagskoncertens konferencier Per Vers’ “Knust Kunst” – eller endnu bedre, sæt vinylen under pickuppen.

Arkivfoto: Martin Sørensen.

Dén skal nok slukke for ‘all that jazz’, så du kan komme videre med sommeren…
Læs mere om dén skive her

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Festivalen begynder, men hvilken jazztype er du egentlig?

Stop Madspild: Nørrebro Bryghus‘ lillebror lancerer øl lavet på rester af brød