Der bygges for meget, mener en borger.
Der bygges for meget, mener en borger. - Foto: Martin Sørensen

Der bygges mere, end kommunalplanen tillader

…Debat

Ole Horskær Madsen

Askeskellet 10

LOKALPLAN: By- og Miljøudvalget havde 20. maj et lokalplansforslag på dagsordenen for Kong Georgs Vej 57-61.

Behandlingen af sagen blev udsat, men det betyder, at den vender tilbage.

Planen er at bygge mere end dobbelt så meget, som den gældende kommuneplan tillader. Man vil lade bebyggelsesprocenten stige fra 110 procent til 240 procent. På samme møde vedtog udvalget en lokalplan for plejeboliger på Betty Nansens Allé 16 med en stigning af bebyggelsesprocenten fra de tilladte 130 til 230.

De vedtog samtidig en lokalplan for Ingeborggården med stigning fra en tilladt bebyggelsesprocent på henholdsvis 50 og 160 til en samlet bebyggelsesprocent på 185. Det betyder, at der kommer endnu mere trafik, der bliver endnu tættere bebygget i vores kommune, der i forvejen er den tættest bebyggede i Nordeuropa. Kommuneplanen er fra 2017 og et udtryk for, hvad politikerne fandt byen kunne rumme. Hvorfor man fraviger den virker ubegribeligt. Jan E. Jørgensen (V), der er formand for By- og Miljøudvalget, har tidligere skrevet i et læserbrev, at overskridelserne kun sker i ’særlige tilfælde’ og kun for at passe på byen.

Her skrev han samtidig, at det er fuldt lovligt, for man kan ændre kommuneplanen. Men hvad kan vi så bruge den til, når man systematisk fraviger den? Det er, som om stort set alle byggeplaner er ’særlige tilfælde’, og det bliver mere og mere åbenlyst, hvad udvalgsformanden mener med at passe på byen: Endnu tættere bebyggelse og mere trafik.

Vi synes, at det virker, som om det er investorer og byggespekulanter, man passer på, og ikke byen og borgerne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Fønss har rund fødselsdag: En alsidig dreng fylder 80 år

Mindehøjen i Søndermarken

Reminder: Husk Mindehøjen åbner 4. juli