CSR-jubel i sommerheden. Foto: Dansk Rugby Union.

Rugby-pokalen gik til Holmen

RUGBY. Lørdag generobrede CSR/Nanok titlen som pokalmestre efter en hed finale mod Frederiksberg.

HOLMEN: Pokalfinalen i rugby blev lørdag afviklet på CSR’shjemmebane på Holmen, hvor 400 medlevende tilskuere så et veloplagt christianshavnermandskab sikre sig pokalen med en sejr på 39-25.

Sejren kom i hus efter en hård og opslidende kamp, der blev afviklet i en bagende sol, hvilket bevirkede at dommeren måtte indlægge ekstra pauser i hver halvleg.

Frederiksberg kom på Holmen med selvtilliden i top, ubesejret i de sidste to år og en sejr over CSR i sidste uges superligakamp på Holmen – så stor som 51-12.

Men CSR ville det anderledes, og fra start lagde de pres på Frederiksberg. Efter 18 minutter kommer de foran 3-0. Dette varsel satte Frederiksberg i gang, og de svarede igen med en scoring og overspark efter 23 minutter til 3-7

CSR kom godt igen, fint hjulpet af supporterne, og kom igen foran: 10-7 var stillingen ved pausen.

Anden halvleg blev lige så intens som første. Spillerne sved og sled i varmen, og stillingen ved starten af dommerens overtid var 20-25 til Frederiksberg.

Drama i overtiden

Alle tænkte, det var slut, men med en heroisk fight fik christianshavnerdrengene kæmpet sig tilbage, da David Christensen udlignede til 25-25. Cassius Deschamps havde nu mulighed for at afgøre kampen ved at få bolden mellem stængerne på det efterfølgende spark. Men den ellers altid sikre sparker missede, og kampen gik ud i 2 gange 15 minutters forlænget spilletid.

30 minutter i en ekstrem varme er hårdt og nedslidende. Dette var dog ikke til at se på hjemmeholdet, de satte sig fra første fløjt på kampen og spillet foregik stort set kun på Frederiksbergs banehalvdel. Med tre overspark på straffe og en enkelt score gjorde Cassius Deschamps det godt igen, CSR sikrede sig sejren på 39-25 og kunne løfte pokalen.

Æresnål til Christian Søe

Efter kampen blev Christain Søe hædret med Dansk Idræts Forbunds Æresnål for sit store arbejde for dansk rugby og CSR.

Christian Søe blev i 2015 tildelt Dansk Rugby Unions højeste hæderstegn: DRUs Æresnål. Han har i en menneskealder været involveret i rugby, startende som spiller, men efterfølgende som træner og leder.

Christians far Niels Søe stod bag en af de første rugbyklubber i Danmark, Nanok (stiftet officielt i 1954), hvor Christian selv trådte sine første rugbystøvler. Christian har dermed været involveret i rugby i næsten 70 år.

Christian har i nu 25 år arrangeret en årlig sommerkoloni med fokus på rugby for børn i de Københavnske skoler – kolonien i august måned vil være nummer 25. Han har i mange år været tovholder for og arrangør af det københavnske mesterskab i skolerugby. Turnering blev netop afholdt igen i sidste uge med deltagelse af 550 elever fra ti skoler.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

II de næste to weekender er der asfaltarbejde på Gammel Kongevej, så den bliver lukket for trafik.

Asfaltarbejde lukker Gammel Kongevej i to weekender fra kl. 14.00-23.00

Tre Østerbro-hold med i pokalturneringen