Kom helt tæt på hajer og rokker i det nye rørebassin
Kom helt tæt på hajer og rokker i det nye rørebassin - Foto: Den Blå Planet

Den Blå Planet åbner tropisk rørebassin

Jacob Fortlingsvej: Har du nogensinde rørt ved en haj eller en rokke? Den Blå Planet har netop åbnet et nyt, tropisk rørebassin, hvor der er mulighed for at røre alt det, man vil. Gæster skal altså ikke længere blot observere gennem de tykke glasruder. De kan læne sig ind over kanten og ned i rørebassinet, som er på dyrenes præmisser. Bassinet er designet med en konstant vandstrøm, sådan at bassinet virker som en kopi af rokkernes og hajernes oprindelige levesteder. Alle dyrene i bassinet kan søge væk, så det er dem selv og ikke gæsterne, der vælger kontakten. »En meget betydningsfuld del af vores gæsters oplevelse er at komme helt tæt på dyrene. Det er en oplevelse, der sætter sig dybt i både børn og voksne og vækker en større respekt for havets liv,« fortæller Jon Diderichsen, direktør på Den Blå Planet. I bassinet kan man røre koralrødhaj, bambushaj, konæserokke, leopardpiskerokke, søstjerner, eremitkrebs og snegle.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Gratis sommeratletik til børn fra fattige familier

Dragør Kommunes egen prognose fra foråret viser, at kommunekassen kan være tom i slutningen af 2020. Men så galt går det ikke, skriver S og DF i deres debatindlæg her.

Dragørs økonomi: Nej, ulven kommer ikke