Københavns Kommune opfordrer private til at lukke for varmeanlæggene.
Københavns Kommune opfordrer private til at lukke for varmeanlæggene. - Foto: Arkiv

Københavns Kommune sommerlukker varmeanlæg

I mange af Københavns Kommunes bygninger bliver der lukket for varmeanlægget sommeren over. Det sparer både pengepungen og miljøet. Københavns Kommune opfordrer villeejere til at gøre det samme, således at København kan blive en mere klimavenlig by. Derudover er der cirka 1000 kroner at spare. Ved at sommerlukke kan kommunen spare omkring tre procent af de årlige energiudgifter og kan dermed komme tættere på målet om at blive en mere CO2-neutral by. »Sommerluk er bare én af de rigtig mange indsatser, der skal gøre København CO2-neutral i 2025. Jeg vil gerne opfordre københavnere og private bygningsejere til at lade sig inspirere – der er gevinst for både privatøkonomi og klima,« siger overborgmester, Frank Jensen (S), i en pressemeddelelse. Når de varmere temperaturer rammer Danmark, lukker de fleste for radiatorerne. Mange lukker dog ikke varmeanlægget, og så cirkulerer der stadig vand rundt i systemet, og det koster på varmeregningen. HOFOR anbefaler, at Københavns Kommunes borgere lukker for varmeanlægget helt fra foråret af.

Sådan sommerlukker du:

•Luk for anlæggets sommerventil.

•Sluk for cirkulationspumpen.

•Tænd kort for cirkulationspumpen et par gange om sommeren, så den ikke ”sætter sig fast”.

•Husk også at lufte ud i din bolig, især på de lidt kølige sommerdage.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Det ser bedre ud, hvad angår konkurser, i Frederiksberg Kommune

Kraftigt fald i konkurser på Frederiksberg

Debat: En første parkeringssejr for SF