Hver måned har Havneholmen en ny udstilling for vindueskiggere
Hver måned har Havneholmen en ny udstilling for vindueskiggere - Foto: PR foto

Havneholmen opretter kunstgalleri for vindueskiggere

Havneholmen: Fra 1. juli til 29. juli 2019 udstiller Sydhavns Havneholmen ’Englen fra Valby’ i det nye galleri ’Kulturvinduet’, der har åbent hele døgnet i alle ugens dage. Udstillingen er nemlig i et lille rum med store vinduer ud til vejen. Derfor kan beboere, forbipasserende og gæster kigge ind i det lille rum, hvor der hver måned er en ny udstilling.

Rummet blev ikke brugt

Det nye udstillingslokale var egentlig pakkemodtagelse for beboerne i Havneholmen. Det er dog aldrig blevet brugt til det formål, så det har stået tomt. Derfor er det en win-win situation, at det nu kan bruges til kunst, mener Ole Schwander, der er initiativtager til projektet. »Der er få, eller ingen, steder her, blandt de mange nybyggerier i Sydhavnen, hvor beboerne kan opleve kurateret kunst. Det er vi glade for at kunne råde bod på her i ejendommen, Havneholmen 48-86. Midt i vores skønne byggeri, har vi etableret et kunstgalleri, der holder åbent 24syv, så alle har mulighed for at møde kunsten så at sige i øjenhøjde,« siger han i en pressemeddelelse.

Englen fra Valby, som man kan opleve i denne måned, er skabt af fotograf og filminstruktør Steen Møller Rasmussen. I udstillingen har han skabt rum omkring den engel, der er på Jesuskirken i Valby.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Få en på lampen i Nordhavn

Det ser bedre ud, hvad angår konkurser, i Frederiksberg Kommune

Kraftigt fald i konkurser på Frederiksberg