Østerbro er med i regeringen

Ministre: Sidst der var en socialdemokratisk ledet regering, var statsministeren – Helle Thorning-Schmidt – både bosat og opstillet på Østerbro.

Sådan er det ikke denne gang, men der er dog to ministre med tilknytning til bydelen. Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke er valgt i Sjællands Storkreds og opstillet af Næstvedkredsen, så vælgerne på Østerbro har ikke kunne stemme på ham, men han er bosat med sin familie i bydelen. Han var transportminister i den sidste del af Thorning-Schmidts regeringstid, dengang var han dog ikke bosat på Østerbro, men hjemme i sin opstillingskreds Næstved.

Socialdemokratiet på Østerbro opstillede Pernille Rosenkrantz-Theil, der blev valgt i Københavns Storkreds, hun bor til gengæld ikke på Østerbro, men dog i samme kommune, nemlig i Brønshøj. Hun er blevet minister for første gang, da hun af statsminister Mette Frederiksen er betroet opgaven som børne- og undervisningsminister.

I Lars Løkke Rasmussens var Søren Pind og dennes afløser Tommy Ahlers begge bosat på Østerbro, også den nu tidligere økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) var i mange år bosat på Østerbro, men bor nu på Frederiksberg.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Kærlige klap til besøgsponyen Stella

Plejehjemsbeboere kløede besøgsheste på mulen

Sommerferien er begyndt i denne uge, og det samme er Feriecamp i Sydhavnen, der traditionen tro byder på et væld af gode oplevelser.

Feriecamp: Hvad skal du bruge ferien på?