Kærlige klap til besøgsponyen Stella
Kærlige klap til besøgsponyen Stella - Foto: Dragør Kommune

Plejehjemsbeboere kløede besøgsheste på mulen

Besøgsdyr: Omsorgscenteret Enggården i Dragør søgte efter besøgsdyr – og så meldte Victoria sig med hesten Frigg og ponyen Stella.

DRAGØR: Man har hørt om besøgshunde, der skaber glæde på landets plejecentre, men Omsorgscenteret Enggårdens venneforening Enggårdens Venner fik respons om andre nye firbenede venner, da den skrev på Facebook, at plejehjemmet var interesseret i besøgsdyr.

»Det var et opslag som gav pote, for vi blev kontaktet af Victoria, som ejer Ponyen Stella. Hun spurgte, om vi havde interesse i heste,« fortæller Annie Madsen, demenskonsulent på Omsorgscenteret Enggården, i en pressemeddelelse fra Dragør Kommune.

Ponyen Stella og heste Frigg har nu været på besøg på Enggården to gange til stor glæde for beboerne. Mange beboere i Dragør har haft heste tæt inde på livet, så en blød mule vækker glæde og gode minder.

»Glæden går begge veje. Rytterne nyder også at skabe glæde i de ældres dagligdag, og vi har faktisk fået lov til at komme på besøg på deres bondegård,« fortæller Annie Madsen.

Enggården får i forvejen besøg af Trygfondens besøgshunde. Men tobenede besøgsvenner er også velkomne, oplyser plejehjemmet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Cykling: Amalie snupper DM-guld på landevej

Østerbro er med i regeringen