Amalie på podiet. Foto: Jesper Skovbølle.

Cykling: Amalie snupper DM-guld på landevej

ESBJERG: Amager Cykle Rings Amalie Dideriksen vandt søndag DM-guldet på landevej for fjerde gang.

Amalie var meget opsat på at genvinde DM-titlen. Hun har ikke haft det bedste forår resultatmæssigt og var derfor sulten efter sejr. Amalie er typen, der kan sætte sig op til et mesterskab, som hendes historik med to junior VM og et elite VM (plus elite bronze) på landevej viser. Et DM-løb på dansk grund er altid noget særligt og taktisk svært, fordi nogle ryttere stiller op alene og andre ryttere er en del af et hold, hvor man kan ofre sig for hinanden.

Søndag i Esbjerg blev ikke så varm som i det østlige Danmark, da der blæste en kraftig vind ind fra

Foto: Jesper Skovbølle.

Vesterhavet. Rytterne startede ved Domkirken i Ribe og kørte 60 kilometer af snoede veje med sidevind og medvind ind til rundstrækningen i Esbjerg, som skulle forceres seks gange, ialt 122 kilometer.

Amalie var ekstra glad for sejren og bevilgede sig selv en is på vejen hjem fra Esbjerg – en luksus, som ikke altid passer ind i en professionel cykelrytters kostplan.

Næste weekend er Amalie i Dublin og køre baneløb med landsholdet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Kgs. Enghave & Valby Bladet og Amager Bladet. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem godt 20 år, de seneste fire på godt og ondt. Jeg er nysgerrig på menneskelivets mangfoldige historier inden for kultur, sport, trafik og politik. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Nu er der penge på vej til ny park mellem Stengade og Blågårdens bygninger.

Penge på vej til park ved Stengade

Kærlige klap til besøgsponyen Stella

Plejehjemsbeboere kløede besøgsheste på mulen