Frederiksberg Rådhus. Arkivfoto: Dan Møller

Debat: Imod fyring af dygtig kommunaldirektør

Sine  Heltberg (S)

Politisk ordfører (S), Frederiksberg

Fyring: Tre måneder gik der, fra Frederiksbergs nye borgmester, Simon Aggesen, satte sig i stolen, til han fyrede kommunaldirektøren gennem syv år. Socialdemokratiet har stemt imod, fordi vi ikke finder grundlag for en fyring, og fordi vi ikke mener, det er hensigtsmæssigt, at kommunen skifter borgmester og topdirektør stort set samtidig.

Fyringen betyder, at Frederiksberg Kommune skal have sin fjerde kommunaldirektør på under 10 år. Det kan godt bekymre os, at Frederiksbergs nye borgmester ikke søger at skabe et samarbejde med en velrenommeret kommunaldirektør, der forlader et Frederiksberg i sund form.

Fyringen kommer til at koste kommunekassen millioner. De penge kunne vi i stedet have brugt på at give alle hjemmehjælpsmodtager hovedrengøring, give børn i skoler og daginstitutioner flere oplevelser, etablere nye cykelstier eller udfase engangsplastik.

Ved Simon Aggesens tiltræden som borgmester holdt den nu fyrede kommunaldirektør en tale, hvor han sammenlignede borgmesterjobbet med et håndboldhold – det handler om at være en holdspiller, give plads til andre og spille dem gode. Vi håber ikke, det er uvilje mod at samarbejde og mod at få med- og modspil, der er den egentlige årsag til, at den nye borgmester efter kun tre måneder vælger at fyre sin topdirektør.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Sommerferien er begyndt i denne uge, og det samme er Feriecamp i Sydhavnen, der traditionen tro byder på et væld af gode oplevelser.

Feriecamp: Hvad skal du bruge ferien på?

Frederiksberg var en stor hjælp for SOS Børnebyernes landsindsamling

Frederiksberg indsamlede 74.493 kroner