Kastanievej Efterskolens nuværende elever viste Kasper Eistrup rundt på skolen - også køkkenet. Foto: Alfred L. Kirkegaard

Elsker 😍 Like 👍

Eistrup på efterskole: Det var her det hele tog fart

GENVISIT. I sidste måned besøgte billedkunstneren og musikeren, Kasper Eistrup, Kastanievej Efterskole 29 år efter selv at have gået på skolen.

MINDERNES ALLÉ: Det blev til en snak om kunst, skole, musik og minder, da kunstneren og musikeren, Kasper Eistrup, 13. juni aflagde Kastanievej Efterskole en visit.

Eistrup fremhævede fra første færd den store betydning, skolen har haft for ham.

På efterskolen fik den dengang 17-årige Kasper lov til at drømme og udforske drømmene. Han tegnede, malede og spillede musik med lærere, der støttede ham.

Håret var længere dengang for 29 år siden, hvor Kasper Eistrup huserede på Kastanievej. Foto: Alfred L. Kirkegaard. Foto: Alfred L. Kirkegaard

Under sidste måneds genbesøg pointerede Kasper Eistrup over for skolens nuværende elever, at alt hvad han har lavet siden, kan linkes tilbage til skoleåret 1989/90 på Kastanievej, som han beskriver som en bobbel af paradis, hvor et frø blev plantet.

Det var også på Kastanievej, at Kasper Eistrup mødte Asger Techau og Mads Tunebjerg, med hvem han dannede Kashmir, som gik hen og blev et af Danmarks største rockbands.

Støvler i baghaven

46-årige Eistrup, som i dag er en anerkendt billedkunstner, og blandt andre har portrætteret Kronprins Frederik, fortalte anekdoter fra Kashmir-tiden, viste eksempler på sine malerier og billeder fra sin tid på Kastanievej og afslørede, at hans gamle cowboystøvler stadig ligger begravet i baghaven.

Eistrup spottede sig selv på oversigten over Kastanievej Efterskoles elever 1998/90. Foto: Alfred L. Kirkegaard

Eistrup kom desuden ind på emner som at turde satse på sine drømme, om at gå imod den gængse norm, om usikkerhed, arbejdsmoral og om selvdisciplin.

Efterskolens nuværende elever viste Kasper Eistrup rundt på skolen, som han ikke havde set i 29 år. Det fik minderne til at boble hos den tidligere elev.

Ikke mindst kigget ind i ’Boksen’, den lydtætte container der står i efterskolens gård, satte tankerne i gang. Det var her Kasper, Asger og Mads fandt ud af, at de havde god kemi og her, at Kashmir blev dannet.

Kigget ind i efterskolens lydtætte container ’Boksen’ satte ekstra gang i minderne. Foto: Alfred L. Kirkegaard
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Cubansk musik støtter børn i Trinidad

Hummelgaard: Forbindelse med folk frem for nøgne regneark