Line Spicker har sammen med sin kollega Frank Rothstein skrevet om sårbare unge, som de har erfaring med fra deres lærerjobs. Foto: Anja Berth

‘Vi kan ikke stoppe verden – men vi kan sænke kravene til de unge’

Bogen Sårbare Unge er skrevet af to lokale vanløseborgere og sætter med konkrete eksempler og værktøjer fokus på sårbare unge, som de to forfattere har erfaring med fra blandt andet Damhusengens Skole.

Når lærerkollegaer skal spørge Line Spicker til råds, er det aldrig om hvilket materiale, de skal vælge til engelsk-undervisningen. Men spørgsmål som ’nu har han igen kastet en stol – hvad gør jeg’.

Som lærer gennem 12 år på Damhusengens Skole har Line Spicker oplevet en stigning i børn og unge, der mistrives og har mavepine, søvnbesvær, stress, angst og depression.

Og lærere, forældre og fagfolk, der ikke aner, deres levende råd om hvordan de skal håndtere eksamensangst eller voldsomme reaktioner hos børn og unge.

Sammen med sin tidligere kollega Frank Rothstein, der også bor i Vanløse, har hun skrevet bogen ’Sårbare Unge’, der netop er udkommet på forlaget Muusman.

Med udgangspunkt i deres egne erfaringer som lærere kommer de med konkrete eksempler på unge med dårlig trivsel, og hvad man kan gøre ve det. Bogen er spækket med handleværktøjer, der blandt andet skal få den unge til at sætte ord på, hvad man kan gøre næste gang, man kommer i en situation, der er svær at håndtere.

»I de seneste år har vi set en stigende kurve i børn og unge, der mistrives, og det ser desværre ud til, at det går den forkerte vej. Derfor er det vigtigt at bryde tabu og sætte fokus på det,« siger Line Spicker.

Okay at vælge forkert

Hun er oprindelig uddannet sygeplejerske, men blev siden hen lærer og har tilmed en master i positiv psykolog. Hun ved om nogen, hvad det vil sige at vælge forkert i første hug, og derfor håber hun, at der bliver mere plads til at unge kan tage forkerte valg for derefter at vælge noget, der er mere rigtigt for dem.

Line Spicker er overbevist om, at den øgede stigning i mistrivsel er på grund af de mange valg og meget støj, der er i verden.

»Vi vi kan ikke stoppe verden, men vi kan give de unge nogle redskaber til at være i den og vælge fra og slække lidt på kravene til sig selv, og så skal vi også lade være med at stille for store krav til børn og unge,« siger Line Spicker.

Hun har boet i Vanløse i 11 år og er mor til tre børn.

Frank Rothstein – medforfatteren – bor også i Vanløse og arbejder lige nu på et specialtilbud for unge. Han har ligesom Line Spicker er tidligere været lærer på Damhusengens Skole og har ligeledes en master i positiv psykolog.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Bemærkelsesværdigt comeback: Succestræner er tilbage i B.93

Københavnernes vagthund kan blive vippet ud efter sin orlov