Platanvej får måske igen gennemkørende trafik. Arkivfoto: Martin Sørensen

Debat: Platanvej bliver bushelvede

Kirsten Lyster

Platanvej 14

TRAFIK: Hvordan kan Frederiksberg Kommune sende noget i høring uden at nævne det allermest støjende og forurenende, at der kommer til at køre 2 A-busser (6A/7A og 9A) på Platanvej. Begge busser er natbusser.

Det er helt uacceptabelt.

Hvis det gennemføres med 2 A-busser, bliver Platanvej den eneste vej på Frederiksberg og i København hvor der kører to A-busser på en smal beboelsesvej.

Det kunne måske være acceptabel, hvis det var el-busser, men det bliver ikke el-busser de næste mange år ifølge den repræsentant der står ved skurvognen på Frederiksberg Allé.

Alle natbusser burde være el-busser. Der findes allerede et par busruter i byen med el-busser. På Platanvej bør der indføres el-busser inden vejen åbnes.

Hvis der samtidig kommer gennemkørende trafik på Platanvej, vil det blive totalt kaos i 6-7 timer i myldretiden. Blandt andet fordi begge A-busser får stoppested i begge retninger på Platanvej ved metrostationen.

Det betyder, at der ikke vil komme nogen biler over lyskrydset hver anden gang, da man ikke kan overhale busserne.

Den kø der vil dannes, vil konstant bestå af to til tre busser, der holder og venter og forurener plus hundredevis af biler.

Har Frederiksberg Kommune overhovedet ikke tænkt på borgerne. Hvordan kan man finde på at lade to A-busser og endda natbusser køre gennem en smal beboelsesvej. Har man ikke tænkt på, at Platanvej er en beboelsesvej, hvor mange af lejlighederne har soveværelse ud mod Platanvej.

Hvad kommer det til at betyde for priserne på boliger: Da Platanvej omdannes til bus-helvede, kan det ikke undgå at betyde, at priserne på ejer- og andelslejligheder vil rasle ned.

Kommunen burde dække det økonomiske tab de enkelte ejere eller andelshavere får.

Kommune tager op til overvejelse endnu engang om det er acceptabelt med to A-busser på en smal vej, så længe det ikke er el-busser.

(forkortet af red.)

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Københavnerne er klar til mere digitalisering.

København vil tage digital tete

Festivalen som har fejret den klassiske kammermusik siden 1969 er atter tilbage.

Copenhagen Summer Festival 2019