Den svenske landsholdsveteran præsenteret i Sundby Idrætspark. Foto: Fremad Amager Elite.

Like 👍

Svensk ikon til Fremad Amager

FODBOLD. Svenske Olof Mellberg er ny manager i Fremad Amager, mens tidligere cheftræner Azrudin ‘Vali’ Valentic får titel af ‘first team coach’. De to har førhen trænet svenske Brommapojkarna med stor succes.

SUNDBYVESTER: Den tidligere landsholdsanfører for Sverige og internationale topspiller Olof Mellberg er i dag blevet præsenteret som ny manager for Fremad Amagers mandskab i 1. divsion. Her genforenes han med den nuværende cheftræner Azrudin ’Vali’ Valentic.

I 2016-2017 var de to herrer et stærkt trænerpar i svenske Brommapojkarna, hvor de overtog en nedrykket klub i den tredjebedste række og fik den tilbage i det fineste svenske selskab på bare to år efter to førstepladser.

Efter Mellbergs første træningspas med sin nye klub mandag eftermiddag fik Amager Bladet denne kommentar:

»Jeg opfatter hele klubben og øen som værende rigtig spændende. Jeg har fulgt med i udviklingen af forrige sæson, og det bliver spændende at bygge videre herfra.

Jeg glæder mig til at opleve Fremad-DNA’en på tættere hold, når kampene skal spilles i Sundby Idrætspark. Der var en imponerende atmosfære i kampen mod Silkeborg og Lyngby, og det kunne mærkes på den anden side af skærmen.

I øjeblikket er det vigtigt at bygge videre på sidste sæson. Der vil selvfølgelig være endnu mere konkurrence med kun én oprykningsplads. Det bliver en interessant sæson, og jeg er rigtig spændt.«

Ny struktur i trænerteam

Som aktiv nåede Mellberg at repræsentere den italienske storklub Juventus, og det blev også til ophold i blandt andet Aston Villa, Olympiakos, Villarreal og FCK. Derudover er han noteret for hele 117 landskampe for det svenske landshold.

Med tilgangen af Mellberg ændres strukturen i den sportslige stab, oplyser Fremad Amager Elite: Mellberg bliver manager og Azrudin ’Vali’ Valentic overgår til rollen som ’first team coach’ – en konstellation, man oftest ser i engelske fodboldklubber.

Olof Mellberg fortæller videre til Fremad Amagers hjemmeside::

»Jeg glæder mig rigtig meget til at fortsætte min trænerkarriere hos Fremad Amager. Efter to år som cheftræner for Brommapojkarna har jeg brugt min tid på at følge fodbolden, og det gælder især Fremad Amager, hvor jeg har fulgt min gode ven ’Vali’ og holdets præstationer tæt. Jeg har i samme periode brugt tiden på at læse op på ’Pro License’ træneruddannelsen.

Nu føler jeg, at tiden er inde til at vende tilbage til fodboldverdenen, og jeg ser Fremad Amager som en fantastisk klub til at returnere.«

Den gamle makker fra de svenske oprykningsdage glæder sig over at være genforenet:

»Jeg er utroligt glad for, at Olof er kommet til klubben. Vi havde et fremragende samarbejde i Brommapojkarna, og vi ved hvordan hinanden arbejder. Det bliver nemt for mig at tilpasse den nye sportslige konstellation. Jeg stoler 100 procent på Olof, og de beslutninger han tager i fodboldens tegn. Jeg synes det er et stort scoop for klubben at kunne hente en mand som Olof,« siger ’Vali’.

Elite-direktør Michael Jahn er stolt over tilgangen af den nye mand:

»På vegne af ejerne og klubben er vi stolte over at kunne tiltrække en mand med så stor international erfaring. Vi ser det som en stor bedrift at kunne tilkoble Mellberg til vores sportslige setup. Vi tror på, at det vil gavne både ledelsen, truppen og fansene med denne signing,« siger han.

Nye spillere i vente

24-årige Réda Rabeï er netop præsenteret som ny mand i Fremad-trøjen efter flere år i fransk fodbold. Den kreative offensivspiller har senest optrådt for UV Avranches på en lejeaftale, hvor han var lejet ud fra Ligue-1 klubben SC Amiens. Réda har tidligere været en del af LOSC Lille’s ungdomsakademi.

Fremad Amager lover mere transfer-aktivitet i de kommende uger frem mod 1. divisionspremieren mod Vejle lørdag 27. juli klokken 14.45 i Sundby Idrætspark.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Makkerparret Sarah Winther (t.v.) Stine Vesten og står bag Studio 130 på Gammel Kongevej 130.

Smykker med bæredygtigt fokus

Ny generation: Børnene overtager Slagter Lund på Peter Bangs Vej