Makkerparret Sarah Winther (t.v.) Stine Vesten og står bag Studio 130 på Gammel Kongevej 130.
Makkerparret Sarah Winther (t.v.) Stine Vesten og står bag Studio 130 på Gammel Kongevej 130. - Foto: Martin Sørensen

Smykker med bæredygtigt fokus

NY BUTIK: Studio 130 er navnet på en nyåbnet smykkeforretning på Gammel Kongevej 130 med et bæredygtigt fokus. Det er makkerparret Stine Vesten og Sarah Winther, der står bag den nye butik.

»De smykker, vi sælger i forretningen, skaber og producerer vi selv i værkstedet bagerst i butikken. Fokus er på bæredygtige materialer og en opmærksomhed rettet mod mere miljøvenlige processer i vejen mod det endelige smykke,« fortæller Stine Vesten.

Sarah Winther supplerer:

»Når vi udvælger materialer som perler og sten, går vi altid efter at vide præcis, hvor materialerne kommer fra. Vi har blandt andet et tæt samarbejde med vores leverandør af perler, som sætter en ære i primært at samarbejde med bæredygtige farme verden over. Det samme gør sig gældende med vores leverandører af safirer og diamanter.«

Stine Vesten tilføjer:

»Beklædningsindustrien er efterhånden blevet meget opmærksom på bæredygtighed og miljørigtige valg, men smykkebranchen halter stadig bagefter. Det er det, vi gerne vil ændre.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Restaurantskib kæmper mod påbud: »Vi risikerer at lukke«

Svensk ikon til Fremad Amager