Københavnerne er klar til mere digitalisering.
Københavnerne er klar til mere digitalisering. - Foto: Martin Sørensen

København vil tage digital tete

DIGITALISERING: Københavnerne er klar til mere digitalisering og som landets største kommune vil Københavns Kommune gå forrest i udvikling og nytænkning af digitale løsninger, som giver bedre og mere effektiv service til borgerne og frigør kræfter til velfærd.

Kunstig intelligens

Genoptræning med hjælp fra en app, softwarerobotter, der sorterer og besvarer telefonopkald og nyt pas på få minutter med digital pasbestilling. Det er nogle af de mange løsninger, som København i disse år satser på.

København er en by hvor velfærdsudgifterne er stigende og derfor vil man sætte yderligere turbo på udviklingen af digitale services. Kommunen er allerede langt med ny teknologi i form af automatiseringsteknologi og kunstig intelligens, og har foreløbig frigjort arbejdstimer svarende til cirka 16 millioner kroner og løst over 250.000 sager med ny teknologi. Dermed frigives kræfter til andre kommunale opgaver.

Og der er meget mere på vej. Københavns Kommune vil i de kommende år udpege områder med særligt store potentialer for digitale gevinster og rulle dem ud i stor skal på tværs af forvaltninger. Samtidig vil kommunen gå i front og tage initiativ til større samarbejder på tværs af offentlige myndigheder. nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Udstillingen kan ses frem til søndag 4. august

Fernisering i Carlsberg Byen

Debat: Platanvej bliver bushelvede