Langebro og Lille Langebro. Foto: Michael Levin/Realdania By & Byg

Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Cyklister og fodgængere: Så er Lille Langebro åbnet

CYKEL- OG GANGBRO. I dag klokken 14 blev den nye cykel- og gangbro – Lille Langebro – givet fri til de bløde trafikanter, og der var blomster til de første.

KØBENHAVNS HAVN: Lille Langebro – den 170 meter lange bro over Københavns havneløb, lige ved siden af storebror Langebro – blev klokken 14.00 i dag for første gang givet fri til cyklister og fodgængere, og der var blomster til de første trafikanter på broen. (Artiklen fortsætter under billedet)

Der var blomster til nogle af broens første brugere. Foto: Michael Levin/Realdania By & Byg

Det er Realdania, der har bygget og skænket broen til Københavns Kommune, og forventningen er, at broen vil blive benyttet af 10.500 cyklister og fodgængere dagligt, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

Broen bliver en del af den grønne cykelrute Amagerruten, og vil især flytte cyklister fra Langebro, men også fra Knippelsbro.

»Lille Langebro er en flot gave til byen, og den bliver et stort plus for København. Broen vil give cyklister og fodgængere en tryg og hurtig forbindelse over havnen, og samtidig vil broen i sig selv blive et tilløbsstykke på samme måde som vores andre cykelbroer. Endelig kommer broen til at styrke den rekreative anvendelse af havnen yderligere,« udtaler stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) i pressemeddelelsen.

Gader forbedres på begge sider

For at gaderne på begge sider af broen skal kunne håndtere den forventede stigning i cykeltrafikken, har Københavns Kommune afsat penge til seks følgeprojekter.

To af dem er ramt af anlægsloftet og er sat i bero indtil videre, mens to andre projekter er blevet standset, fordi entreprenøren på projekterne er gået konkurs, som tidligere fortalt i avisen.

Forsinkelserne af følgeprojekterne har ikke påvirket åbningen af broen, og forvaltningen frygter ikke trafikkaos, fordi følgeanlæggene er forsinkede.

Vis hensyn, derude

Kommunens erfaringer viser, at der nu følger en indkøringsperiode, hvor cyklister og fodgængere skal vænne sig til nye forhold, og hvor der er ekstra stort behov for, at man viser hensyn til hinanden.

Teknik- og Miljøforvaltningen holder et vågent øje med trafikken på broen for at vurdere behovet for eventuelle justeringer. Der bliver også gennemført årlige trafiktællinger på broen.

Når der skal åbnes for sejlads, lukkes Lille Langebro for cykler og fodgængere.

Der kommer særskilt information om åbning af Lille Langebro på www.kk.dk/sådan-får-du-åbnet-en-bro, når Søfartsstyrelsen har godkendt broreglementet.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Kommunen om svineriet i strandparken: Vi har været ramt af uheldige omstændigheder

Udstillingen kan ses frem til søndag 4. august

Fernisering i Carlsberg Byen