Fotografen Suste Bonnén står bag en ny bog om fredede huse. Pr-foto

Skønne steder: Kærligheden til fredede huse i hele kongeriget

NY BOG: Der er omkring 9.000 fredede bygninger i Danmark, der alle er bygningsværdier fra den danske historie, der er værd at bevare.

Der er både gamle byhuse, skønne villaer, store ejendomme og andre fine bygninger.

Nu har den frederiksbergske fotograf Suste Bonnén igen været bag kameraet for at forevige nogle af de fredede huse rundt om i kongeriget. De skrevne ord står forfatter Louise Svanholm for.

Sammen har de udpeget de 45 ’nye’ gamle bygninger, der er kommet med i bog nummer 2 med titlen ’Elskede huse’ om fredede huse. Bog nummer 1 sætter naturligvis også fokus på fredede huse, og har titlen ’De bevarer Danmark- kærlighed til fredede huse og udkom i 2014. I bogen er blandt andet Bakkehuset med.

I 1918 blev Bygningsfredningssloven vedtaget, men der skulle gå næsten 100 år, før man foreslog en gennemgang af alle Danmarks ca 9.500 fredede bygninger. Det skete i 2016.

Både bog nummer 1 og nummer 2 kan købes i boghandleren, måske en god idé til sommerferielæsning?

Bog nummer 2 er på 499 sider. Og mon ikke at der også kommer en bog nummer 3, der går tæt på endnu en omgang af de fredede huse?

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

»Jeg involverer mig, fordi jeg elsker fællesskaber«

Amager Strandpark eller Amager Svinepark?