'Spejlvendt Helikopter' Billboard ud fra dias 240x240 centimeter af Kristoffer Raasted.

Sydhavn Station ønsker god ferie med både sommerfest og udstilling

SOMMERTID: Sommeren står for døren, og med den venter en lang og tiltrængt ferie. Også for de kreative mennesker bag udstillingsstedet Sydhavn Station, der på fredag 5. juli inviterer til både sommerfest og en ny udstilling fra klokken 17.00.

Her er stedets faste publikum, tilfældige forbipasserende og beboere fra lokalområdet traditionen tro inviteret ind til en kulturel og uformel komsammen.

I år byder udstillingsstedet på billboard-udstillingen ’Spejlvendt Helikopter’ af billedkunstner Kristoffer Raasted under togbroen. I plakatfrisen i stationens ankomsthal er der fotokunst af billedkunstner Matilde Søes Rasmussen. Performancekunstner Cæcilie Hero opfører også sit seneste værk ’A Fantasy of A Self Discussion’, ligesom billedkunstner Kristoffer Raasted performer sin kuraterede spilleliste af singler med populærmusik på stationens Jukebox.

Samme aften holdes der finissage på Veronica Rigéts gruppeudstilling Mapping Echoes i udstillingsrummet.

Få en snak om kunst

Udstillingsstedets placering på Sydhavnens S-togsstation med en plakat-frise på 15 plakater i ankomsthallen og et billboard under togbroen giver en både uhøjtidelig og overraskende mulighed for at vise kunst og afholde kulturelle arrangementer

»Med sommerarrangementet håber vi at kunne skabe en endnu større tilknytning til området og være værter for en hyggelig sammenkomst for mange forskellige besøgende. Alle der møder op har som altid mulighed for at få en snak om kunst med en af de 11 kunstnere fra udstillingsstedet. Alle er velkomne og vil blive taget godt imod,« skriver kunstnerne i en pressemeddelelse.

Sommerudstilling og festen er støttet af Områdefornyelse Sydhavnen, Statens Kunstfond og Augstinus Fonden.

PROGRAMMET

Klokken 17: Fernisering på de 15 kunstplakater i stationens ankomsthal af billedkunstner Matilde Søes Rasmussen (f. 1990), bosiddende i Göteborg (SE), hvor hun studerer fotografi på Akademin Valand.

Matilde har skabt en serie af portrætter, som taler ind i en række individers håb og drømme for sommeren. Individerne kommer fra vidt forskellige dele af verden. Matilde arbejder i et visuelt essayistisk sprog, hvor hun sammenblander tekst, video og fotografi. Hun skildrer ofte en sensuel og hyper-reel by samt dens individer, hvor hun indskriver et fotograf-jeg i sine fortællinger.

Fernisering på det 240×240 cm store billboard værk under togbroen Spejlvendt Helikopter af billedkunstner Kristoffer Raasted (f. 1988), uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi 2012-2018, bor i Kbh. NV. Et billede af en helikopter med nepalesiske tegn på siden, der enten er lige ved at lette eller lande. Billedet er oprindeligt et lysbillede fra en backpacking-tur i Sydøstasien Kristoffer var på med sin familie som 8-årig.

Finissage på Veronica Rigéts gruppeudstilling Mapping Echoes

Der serveres kølige øl/vand og chips – gratis

Klokken 17.00-19.00 Jukebox-dj-performance af Kristoffer Raasted
Et performativt værk, hvor en Jukebox vil fungere som dj-pult. Jukebox-singlerne er populærmusik fra perioden 1971-1988 og bliver afspillet omvendt kronologisk. Singlerne er købt brugt i København specifikt til dette værk.

Klokken 18.30
Grillpølserne er klar
– gratis

Klokken 20.00
Performance “A fantasy of A Self Discussion” ved performancekunstner Cæcilie Hero (f. 1988), uddannet fra Akademie der bildenden Künste Wien (2012-2019), arbejder og bor i København, Småland og Wien. Performancen er inspireret af den gamle fortællerkunst der blev praktiseret inden eventyrene blev nedskrevet i slutningen af 1700-tallet. Her brugte fortællerne rytme, rim, gentagelser, lyd og bevægelser, når de fortalte deres eventyr. De samme redskaber bliver i dag brugt i moderne historiefortællingsgenrer så som hiphop, popmusik og børnesange.

Varighed ca. 15 minutter.

Klokken 22.00 Farvel og tak for denne gang

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Masser af jazz for børn i Lindevangsparken

Nekrolog: Hutters var på barrikaderne gennem livet