Frank Jensen holdt tale til rejsegildet for Kulturcenter Kildevæld i januar. Nu ønsker han ikke at kommentere forsinkelsen. Arkivfoto: Martin Sørensen

Totalrådgiver om kulturcenter: En ulykkelig situation

KULTURCENTER. Københavns Kommune afbrød samarbejdet om Kulturcenter Kildevæld med totalrådgiveren Kant Arkitekter tilbage i januar. Siden har der vist sig grove fejl i byggeriet, som er blevet udsat i op til halvandet år.

Byggeskandale: Østerbro Avis kunne i sidste uge fortælle, at Kulturcenter Kildevæld er blevet udsat i op til halvandet år, inden det ellers skulle åbne til september.

LÆS MERE: Skandalebyggeri: Kulturcenter udskudt i op til halvandet år kort tid inden åbning

Der er flere alvorlige fejl i byggeriet, som kan føre skimmelsvamp med sig.

Københavns Kommune, som er bygherre på projektet, vil have fundet ud af, hvor fejlen er.

»Jeg har forstået, at der nu er anlagt en syn- og skønssag. Den ser jeg frem til, så vi kan få klarlagt ansvaret,« siger Morten Stahlschmidt, administrerende direktør for Kant Arkitekter, der var totalrådgiver på projektet, men som kommunen valgte at stoppe samarbejdet med i januar.

Byggeleder i den kommunale enhed Byggeri København, Kasper Graa Wulff, nævnte, at der har været et dårligt samarbejde med entreprenøren og totalrådgiveren, og i det forløb er fejlene sket.

Morten Stahlschmidt ønsker ikke at forholde sig til,hvor fejlene er sket.

»Det er en ulykkelig situation, som vi virkelig har forsøgt at afværge. Det har ligget os meget på sinde at skabe gode rammer for både skole og kulturcenter. Vi er derfor drønærgerlige over, at projektet ikke er bygget på nuværende tidspunkt. Vi har brugt meget store ressourcer for at få det til at lykkes; både projektet og i forhold til fremdriften på byggepladsen,« siger han og tilføjer:

»Vi har er utroligt godt samarbejde med Københavns Kommune.«

Østerbro Avis har forsøgt at få en kommentar til sagen fra kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt) og overborgmester Frank Jensen (S), men ingen af dem ønsker at kommentere sagen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kilotung farvebog om den gamle have

Carpark Festival er klar til fest til juli