Rachel Pryce Roed vil starte skralde-gåture op på Frederiksberg. Foto: Martin Sørensen

Rachel: Vil du med på en skralde-gåtur

SKRALD. Rachel Pryce Roed er lidt forarget over al det affald, der ligger og flyder i byen, så hun har valgt at starte en stribe skralde-gåture. Du er velkommen til at gå med, første tur er 7. juli.

KLIMA: »Jeg har længe følt, at her er beskidt på både Frederiksberg og i København. Det flyder med cigaretskodder og plastik,« lyder det fra Rachel Pryce Roed, da hun står ved et busstoppested på Allégade og peger på det ene skod efter det andet, trods det at der står en skraldespand lige i nærheden.

Til daglig er hun lærer på Vigerslev Allé Skole, hvor hun er tovholder for skolens 29 skraldespande og bæredygtighed på skolen, så hun har et godt kendskab til skrald, som hun gerne vil have andre på Frederiksberg til at få øjnene op for.

»Når jeg løber eller går en tur på Frederiksberg, så ligger der skrald alle vegne. Jeg tror, at vi her på Frederiksberg trænger til en anden form for bevidsthed, når det kommer til skrald. Hvis vi er klimatosser må vi starte med os selv,« siger Rachel Pryce Roed, der har boet fire år på Frederiksberg.

Hun drømmer om, at alle butikker og virksomheder får en klimaprofil ved at sortere affald, og så donere måske et par kroner til NGO som går til Miljøkajakkerne.

Fået graps af kommunen

Hun vil derfor forsøge at starte en stribe skralde-gåture op på to timer pr. tur. Første skridt er, at hun har fået 30 graps til at samle affald op med fra kommunen. Og Havvogterne stiller med poser til affaldet, der opdeles i bio, rest, plast, metal og så videre.

»Alt den skrald der ligger på gade og vej ender jo i de danske farvande, og det bekymrer mig meget. Jeg synes, det er vigtigt at vi skal tænke os om og ikke bare smide affald på gaden,« siger hun og peger på en plastikpose, der leger med vinden.

Hun har selv været ude at samle affald flere gange, affald som andre har smidt. Men nu opfordrer hun andre til at komme med på skraldetur store som små.

»Jeg regner med, at vi kan samles foran rådhuset og så gå sammen to og to for at samle affald. Og så vil jeg gerne invitere på te, kaffe og boller hjemme hos mig på Dr. Abildgaards Allé bagefter. Jeg er i gang med at finde en sponsor til drikkevarerne, da jeg mener, det er en god signalværdi for en lokal virksomhed at være med,« smiler hun.

Flere skralde-gåture

Der er skralde-gåture på følgende dage:

7. juli kl. 10.00 foran rådhuset, 31. juli kl. 16.00 foran Frederiksberg Have og 16. august kl. 15.30 foran Frederiksberg Centret.

Flere datoer følger. Man kan også følge Rachel på facebook.

Der er ingen tilmelding, man møder bare op.

Rachel Pryce Roed har allerede været i kontakt med blandt andet Ældre Sagen, der ser positivt på hendes idé om skralde-gåture.

Hun har selv to børn på 16 og 18 år, der synes deres mor er pinlig, røber hun.

»Mine børn synes jeg er for meget, når det kommer til at indsamle affald, men jeg synes, vi skal tænke på den næste generation og os selv. Jeg håber, at der om tre år ikke ligger skrald i gaderne på Frederiksberg,« smiler hun.

Vil du gerne i kontakt med Rachel, så kan du fange hende på denne mail: rachel.valby@gmail.com

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hammershøi-selfie kommer på museum

Sommerhygge på Allégade: Sommerdans med Dennis Kelller