Maleri: Hammershøi

Hammershøi-selfie kommer på museum

MALERI: Den Hirschsprungske Samling har erhvervet Vilhelm Hammershøis værk ’Selvportræt’, malet i Paris i 1891.

Den noget ældre version af en selfie er kommet museet i hænde med støtte fra Ny Carlsbergfondet og Augustinus Fonden og har bragt stor glæde til museet. Museet rummer i forvejen 16 malerier af den internationalt berømte kunstner, men dette er det første selvportræt i samlingen.

Den Hirschsprungske Samling har erhvervet værket direkte fra privateje. ’Selvportræt’ er malet under kunstnerens bryllupsrejse i 1891, og det tilhørte længe Hammershøis familie, og ved kunstnerens død hans yngre bror, maleren Svend Hammershøi. Efter Svend Hammershøis død overgik det til søsteren Anna Hammershøi, og herfra blev det solgt på auktion i 1955.

Maleriet kan er aktuelt på museet nu. nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Alt swingede til ‘jazz i haven’ på dagtilbud for handicappede

Rachel: Vil du med på en skralde-gåtur