Behovet for briller i Afrika er enormt. Frederiksberg donerede i alt 1.679 par briller under årets to folkeafstemninger. Pr-foto

1.679 par briller indsamlet i valgdagene

VELGØRENHED: Under såvel EuropaParlament- som folketingsvalget 2019 opstillede Lions Frederiksberg/Østerbro indsamlingsbokse ved hvert af de otte valgsteder på Frederiksberg. I boksene kunne Frederiksberg-borgerne donere brugte briller til den tredje verden.

Det blev en ubetinget succes. Under de to valg – samt i den mellemliggende tid – blev der i alt indsamlet 1.679 par briller.

De indsamlede briller bliver nu sendt til produktionsskolen i Nykøbing Falster, hvor de sorteres. Glassene fra ikke-brugbare briller tages ud, stellene sorteres i metaller og plastik, hvorefter det hele sendes til genbrug. De brugbare briller renses, måles, påsættes styrke, kontrolleres og pakkes i plastpose.

Herefter sendes brillerne til lande i især Afrika og Latinamerika, hvor de får nyt liv til gavn og glæde for lokalbefolkningen. På modtagerstedet sørger professionelle øjenlæger eller trænede frivillige Lions-folk for at screene de synshæmmede, så brillerne kommer til de rette brugere.

Kampen mod blindhed har altid været et kerneområde i Lions. Klubpræsident Jens Chr. Johansen siger:

»Hvert minut fødes der et synshæmmet barn et eller andet sted i verden, så behovet for briller er enormt.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Kongen af havtorn udgiver ny opskriftbog

Jazzhavnen: Snart swinger Sydhavnen atter af fed jazz